avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Plata impozit
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Plata impozit

Buna ziua!
In data de 30.04.2016 am solicitat de la primarie o decizie de impunere si am primit-o.
Astazi sotul meu s-a dus sa plateasca impozitul si suma este mai mare decat cea comunicata initial.
Va rog sa imi spuneti daca se poate modifica suma dupa emiterea deciziei si daca era obligatia serviului de taxe si impozite sa ne comunice noua suma!
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: cgabriela63 , utilizator 13:01, 22 Iunie 2016
Buna ziua,

Suma se poate modifica, exista posibilitatea sa fi fost o eroare atunci cand s-a emis prima decizie de impunere. Cea mai buna solutie este sa va adresati Primariei, care va vor explica modul in care s-a calculat impozitul si de unde a aparut diferenta. Pentru o siguranta mai mare ati putea cauta cotele de impozitare pentru spatiul respectiv si va puteti calcula estimativ suma, dar asta nu inseamna ca este cea corecta, pentru ca primaria poate aplica majorari de pana la 50%.

Speram ca raspunsul a fost util.

O zi frumoasa va dorim.
Multumesc!
Nu cred ca e vorba de majorari, pentru ca suntem in termen.
Data scadenta este 30.06.2016, deci ma e!
Ma duc sa vad ce este!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie plata + titlu executoriu aurelconstantinescu aurelconstantinescu Dupa 13 ani de existenta cu un chiosc, timp in care am platit toate taxele care mi s-au cerut m-am trezit ca trebuie sa platesc impozit pe cladiri pentru ... (vezi toată discuția)
Contributie sanatate sezar sezar Buna ziua, va rog lamuriti-ma si pe mine :tata a avut un pfa doar 8(opt) luni in primele luni ale anului 2005,a platit un impozit pe baza venitului estimat ... (vezi toată discuția)
Probleme cu primaria daniela.ilea daniela.ilea Pentru ca nu am avut nici o modificare fata de anul 2007 referitor la impozite si taxe locale (persoane juridice)nu am depus declaratii pentru cladiri ... (vezi toată discuția)