avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Banii pentru reparatii si cota indiviza
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Banii pentru reparatii si cota indiviza

Buna ziua

Ma numesc Mirela Dorobantu si detin un apartament cu 4 camere in Bucuresti. Am inteles ca de fiecare data cand se fac reparatii, fiecare proprietar plateste in functie de cota indiviza pe care o detine si nu am comentat. Problema cu care sper sa ma ajutati este urmatoarea: am fost anuntati ca trebuie schimbate tevile de caldura de la subsol si, bineinteles, ni s-a comunicat suma aferenta fiecarui apartament. Ce ma deranjeaza e cei cu centrale de apartament nu platesc absolut nimic. Nu ma intereseaza ca e vorba depsre tevile de la subsol! Orice ar spune, și ei beneficiaza intr-o oarecare masura de caldura centralizata (atata timp cat prin apartamentele lor trec tevile care duc caldura platita de ceilalti). In final: cei cu centrale de apartament trebuie sau nu sa contribuie cumva la aceste cheltuieli? In functie de raspuns, exista o lege care sa sustina raspunsul?
In speranta unui raspuns, va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: sarlucian , utilizator 21:55, 12 Iulie 2016
am citit legea am dus_o la cunostinta asociatiei de proprietari nr. 49 tulcea si nu se rezolva nimic. la mine in bloc eu sunt singurul trecut 5 persoane restul nu sunt trecutii . Aproape lunar suntem nevoiti sa platim pierderi apa . Din toata scara doar la aparatmentul meu sunt trecute 5 persoane sunt atatea persoane care nu is trecute iar asociata nu doreste sa ia in considerare. Comform legi 230/2007
SECŢIUNEA a 4-a se ocupa de "Repartizarea cheltuielilor pe cota-parte indiviză de proprietate"
Si aici este singura sectiune unde se spune despre repartizarea cheltuielilor de personal, forta de munca, salarii... Concret:

Art. 44. -
(1) Cheltuielile pe cota-parte indiviză de proprietate reprezintă cheltuielile asociaţiei cu privire la proprietatea comună, cu privire la: fondul sau fondurile pentru lucrări de întreţinere, service, reparaţii şi, după caz, de consolidare, reabilitare, eficienţă energetică, modernizare la părţile de construcţii şi instalaţii aflate în şi pe proprietatea comună, astfel cum este descrisă în cartea tehnică a construcţiei şi în acordul de asociere: subsolul; conductele de distribuţie şi coloanele instalaţiilor de apă, canalizare, încălzire, energie electrică; casa scării; podul; spălătoria; uscătoria; terasa; ascensorul; interfonul - partea de instalaţie de pe proprietatea comună; centrala termică proprie; crematoriul; tubulatura de evacuare a deşeurilor menajere; structura de rezistenţă; faţadele; acoperişul şi altele asemenea, conform prevederilor din acordul de asociere; personalul angajat sau contractat al asociaţiei: salarii sau remuneraţii pentru administrator, contabil, casier, instalator, electrician, portar, cheltuieli pentru curăţenie etc.; indemnizaţii acordate membrilor asociaţiei de proprietari ori persoanelor alese: preşedintele, membrii comitetului executiv şi ai comisiei de cenzori; prime; credite bancare; contracte sau poliţe de asigurări; alte servicii administrative către proprietatea comună.

la noi la asociatie de ani de zile se plateste lumina pe casa scari la persoana si femeia de servici la persoana. Acuma gandind logic eu stau la parter platesc cel mai mult la curent electric pe casa scari desi pentru mine se aprinde doar un bec ca sa intru in casa iar cei care stau la etaje superioare platesc mai putin pentru ca nu sunt trecute toate persoanele la intretinere. Sa va explic de ce atata ura pe administratori asociatiei proprietari pe noi pe scara aveam atat timp coafor ilegal desi nu avea scara separata si aprobarea vecinilor.Coaforul intre timp s_a mutat, deasupra la etajul 1 avem cojocarie . Am facut atatea sesizari la primaria tulcea nu s-a rezolvat nimic . Persoana care are cojocarie Enache Angela nu are aprobare a noastra a celor direct afectati. Am hartie primita de la asociatie proprietari cu copia facturi apa. la avizier ne incasau mai mult decat se factureaza apa menajera metru cub. Asteptam un raspuns din partea dumneavoastra . Va multumim

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli cu reparatia liftului Pacolina9 Pacolina9 Buna ziua, as dori sa stiu cum este corect sa se repartizeze cheltuielile aferente reparatiei liftului. Este corecta repartizarea pe apartament sau pe numarul ... (vezi toată discuția)
Reparatii conducta apa calda/termoficare Fireball Fireball Buna seara, Va rog sa ma lamuriti despre modul de plata pe lista de cheltuieli lunara a unei reparatii efectuate la o conducta de incalzire- termoficare- ce ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea termica a blocurilor Marinela233 Marinela233 Cheltuielile cu \"izolarea termica a planseului peste subsol\" din cadrul \"reabilitarii termice\", sunt considerate cheltuieli comune, ca cele pentru ... (vezi toată discuția)