avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Refuzul primariei privind autorizarea SC
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Refuzul primariei privind autorizarea SC

Buna ziua,
Problema de care m-am lovit astazi se refera la refuzul primarului unei comune de a emite autorizatia de functionare pentru societatea pe care o administrez. Este vorba de un depozit de materiale de constructii situat intr-o comuna, iar motivul refuzului este ca se face zgomot cu motostivuitorul si flexul. Dupa cum se stie aceasta este o activitate sezoniera, iar in sezon acestea se folosesc maxim o ora pe zi (adunat) . Sesizarea pentru zgomot a fost facuta de 10 pensionari care vor liniste zilnic! Conditia Domnului Primar este sa renuntam la motostivuitor si flex, lucru care ne blocheaza total activitatea . Mentionez ca societatea are 5 angajati care se tem ca-si vor pierde locul de munca, avem taxele la zi, nu suntem restanti la nicio institutie. E posibil sa se inchida o firma care are contracte de distributie in derulare, bilete la ordin emise si altele importante, doar pt ca asa vrea primarul? In oras sunt depozite peste tot, forfota la piata continuu sii multe alte exemple! Nu cred ca zgomotul unui motostivuitor depaseste decibelii admisi,nu? Avem toate avizele si toate actele in regula, dar primaria nu vrea , desi mai sunt alte doua depozite in apropiere. Va rog sa ma lamuriti sau sa ma indrumati unde sa merg mai departe pentru a urma calea legala . :(B-) Multumesc anticipat !!!
Cel mai recent răspuns: Primoris SRL , Consilier juridic 10:47, 28 Iulie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa atacati hotararea primarului in instanta de judecata pe calea contenciosului administrativ.

Sau o puteti rezolva mai rapid pe calea amiabila, doar se apropie iar alegerile si sunt necesare fonduri pentru campanie!;);)

A nu se intelege ca va indemn sa dati mita, se poate contribui legal si apareti si in Monitorul oficial. Pana la urma ce inseamna 10 pensionari pentru un primar? Nimic!

Puteti face o masuratoare a nivelului de zgomot ca sa demonstrati ca va incadrati in limitele legale.

Nu aveti autorizatie de mediu? In autorizatia de mediu ar trebui sa fie precizate utilajele utilizate si nivelul de zgomot admis in incinta depozitului.

Motostivuitoare sunt si electrice nu numai cu motoare diesel sau pe benzina.
Ori dotati flexurile cu amortizoare de zgomot ori pe cei 10 pensionari cu antifoane.:)
Ultima modificare: Miercuri, 22 Iunie 2016
cyan, moderator
Mulțumesc frumos! Am facut expertiza fonica si , culmea, zgomotul stradal e mult mai mare decat utilajele noastre pornite !
Buna ziua,

Calea legala, asa cum a mentinat utilizatorul cyan, este cea a contenciosului administrativ!

Mai inteleg ca aveti o serie intreaga de argumente, cu care sa va sustineti demersul, asa ca, in mod normal, ati putea gasi intelegere chiar inainte de parcurgerea procedurii prealabile!..

Insa in administratia publica (mai ales in cea locala) lucreaza multe persoane care, intr-o societate normala, nu ar avea ce sa caute acolo si care iau decizii pe criterii subiective, pe baza orgoliilor si ambitiilor proprii, carora nu le pasa nici de oamenii a caror viata o afecteaza, nici de faptul ca institutia ar putea fi trasa intr-un proces!

Situatia s-ar putea rezolva si greu si usor, in functie de tipologiile de oameni cu care veti ajunge sa discutati, insa cu rabdare si perseverenta ar trebuie sa o scoateti la capat!

Succes!
Ultima modificare: Vineri, 28 Iulie 2017
Primoris SRL, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depozit material lemnos la 10m de locuinta Alinmitrofan Alinmitrofan Bună ziua, De aproximativ 6 luni la nici 10m de câteva case în mijlocul satului, un \"binevoitor\" protejat de autoritățile locale, a amenajat un depozit ... (vezi toată discuția)
Firma care ma deranjeaza cu zgomotul ContSters219511 ContSters219511 Buna seara, Am facut petitie la Garda de mediu pentru ca o firma de prelucrarea a lemnului care are sediul vecin cu locuinta parintilor mei, ii deranjeaza ... (vezi toată discuția)
Instalatie de ventilare care scoate zgomot ciubi28 ciubi28 Problema mea suna cam in felul urmator: un proaspat restaurant, deschis, a instalat un sistem ... (vezi toată discuția)