avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Depozit material lemnos la 10m de locuinta
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Depozit material lemnos la 10m de locuinta

Bună ziua,
De aproximativ 6 luni la nici 10m de câteva case în mijlocul satului, un "binevoitor" protejat de autoritățile locale, a amenajat un depozit de buștean pe care îl rulează zilnic zgomotul provocat de utilaje fiind insuportabil. Am solicitat primăriei printr-o petiție să-mi furnizeze autorizațiile de mediu prin care acest domn își permite sa folosească acest teren în scopuri comerciale afectând sănătatea vecinilor din 4 case. Au trecut cele 30 de zile ale termenului legal care obligă autoritățile locale de a furniza un răspuns și în continuare zgomotul produs este insuportabil.
Îmi puteți da un sfat în legătură cu pasul legal următor pe care ar trebui sa-,l fac în legătură cu această speță.
Va mulțumesc anticipat!
Alin
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 20:47, 12 Ianuarie 2020
Puteti deschide actiune in instanta impotriva primarieicu respectarea prevederilor Legii nr. 554/ 2004 a contenciosului administrativ.
Puteti sesiza Agentia teritoriala de mediu si Directia silvica din judet (pentru provenienta busteni), ISU-psi (pentru autorizatie de functionare), DJSP (pentru zgomot), in scris cu nr. de inregistrare/ data. Sesizarea se poate trimite prin posta cu confirmare de primire.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Ianuarie 2020
POPA GHEORGHE, Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca
mai intai ca v-ati adresat unde nu trebuie: autorizatiile/ avizele de mediu se elibereaza de catre APM. primaria nu are ce sa va spuna.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Primaria emite doar autorizatie de ctie. Cand emite autorizatia de ctie. trebuie insa sa verifice existenta celorlalte autorizatii/ avize necesare.
De acord privind eliberarea avizelor, dar nu ar trebui să se autosesizeze și sa verifice existența acestora la solicitarea unei persoane fizice sau juridice atunci când apar asemenea activități incompatibile cu legislația in vigoare?

Adrian Dimitriu a scris:

mai intai ca v-ati adresat unde nu trebuie: autorizatiile/ avizele de mediu se elibereaza de catre APM. primaria nu are ce sa va spuna.

1. Intrebarea nu a mentionat nimic despre vreo constructie.
2. Despre autosesizari, ati vazut prea multe la TV; dar puteti reclama zgomotul excesiv la Politia Locala/ Rurala. E posibil sa trebuiasca si niste masuratori ale nivelului de zgomot
Ultima modificare: Duminică, 12 Ianuarie 2020
adriandimitriu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces Catalin216 Catalin216 Buna ziua, am si eu o intrebare. De aproximativ s.a deschis la demisolul blocului o sala de aerobic, si nimeni nu a fost instiintat de acest lucru. Eu stau ... (vezi toată discuția)
Spalatorie auto la 5m de bloc EllaGhe EllaGhe Locuiesc la etajul 2 intr-un bloc de 10 nivele , la 5 metri de blocul nostru functioneaza o spalatorie auto , cu program inclusiv Duminica . De la ora 8 pana ... (vezi toată discuția)
Zgomot produs de loc de joaca AndaAlexandra AndaAlexandra Buna ziua, Zgomotul produs de la spatiul de joaca situat la parterul blocului in care locuim este insuportabil. Am discutat de mai multe ori cu cei care ... (vezi toată discuția)