avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inregistrare si filmare fara acordul subiectului in ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inregistrare si filmare fara acordul subiectului in cauza

Buna ziua,
Avem o mare problema intr-o curte in care traim cu chirie 3 familii fara copii!
Sa spunem ca eu si sotul meu suntem Fam. X, cea de a doua familie Y, iar cea de a treia familie Z!
Am facut aceasta mentiune pentru a fi inteleasa mai bine problema!
Sotul meu a avut o discutie cu cel din Fam, Z prin care i-a cerut- pe un ton calm- ca orice problema pe care o are cu noi ceialti sa nu se duca mereu sa ne vorbeasca de rau langa proprietara imobilului, in care stam, si sa aiba curajul sa vina sa o discutam ``fata in fata``!
Vreau sa mentionez ca de doi ani de cand s-au mutat aici Fam. Z ne creeaza numai probleme si genereaza numai conflicte, fara ca noi ceilalti sa le dam curs!
Dupa discutia avuta cu sotul meu, cel din Fam Z s-a simtit extrem de jignit si a dorit sa se razbune pe noi!
Intr-o seara cand stateam afara si vorbeam cu cei din Fam. Y, sotul din Fam Z a inregistrat, cu ajutorul telefonului mobil, toata discutia noastra si, pe deasupra, ne-a si filmat!
Tin sa mentionez ca si inregistrarea si filmarea au fost facute fara acordul nostru - fara ca noi sa stim - probe pe care le-a folosit ca razbunare impotriva noastra!
Intrebarea mea este:sotul din Fam Z, pentru ceea ce a facut, poate fi reclamat la organele in drept?
Poate fi chemat in instanta pentru fapta savarsita?
Incalca vreun drept esential al omului?
Ultima modificare: Vineri, 24 Iunie 2016
mirelam_d, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters363550 , utilizator 17:21, 27 Iunie 2016
Daca sunt propriile lui convorbiri cu dvs, pot sa constituie mijloace de proba intr-un proces penal.
El a fost cel care ne-a filmat si inregistrat pe toti ceilalti, fara a se implica in discutie!
Daca era fizic prezent cind acea discutie a avut loc atunci e dreptul lui sa-si inregistreze interactiunile. Daca a facut-o fara a fi parte in discutie si intr-o locatie unde aveati asteptari de comportament privat (intr-o camera cu geamurile inchise de exemplu) atunci este o actiune ilegala, o invadare a vietii dumneavoastra private.
Cel mai bine ar fi sa discutati cu un avocat care sa vada situatia exacta, locatia in sine unde s-a petrecut totul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflict intre vecini mirelam_d mirelam_d Buna seara, Avem o mare problema intr-o curte in care traim cu chirie 3 familii fara copii! Sa spunem ca eu si sotul meu suntem Fam. X, cea de a doua familie ... (vezi toată discuția)
Solutionare conflict intre locatari din aceeasi curte mirelam_d mirelam_d Buna seara, Avem o mare problema intr-o curte in care traim cu chirie 3 familii fara copii! Sa spunem ca eu si sotul meu suntem Fam. X, cea de a doua familie ... (vezi toată discuția)
Bună ziua am și eu o problema mai delicata cu mătușa mea ... Cosmin1983 Cosmin1983 Bună ziua am și eu o problema mai delicata cu mătușa mea ma urmărește cu telefonul mobil prin curte sa vadă ce fac și zice ca are o filmare cu mine pe ... (vezi toată discuția)