avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general penalitati
Discuție deschisă în Contabilitate în general

penalitati

Salut!
Eu iar am o problema cu penalitatile....
Avem incheiate contracte cu diversi clienti in care se stipuleaza ca daca se intarzie termenul de predare al lucrarilor se percep penalitati. S-au stabilit penalitatile. Eu cum le evidentiez dpdv contabil!
4111=658 ????
4111=758 in storno?????
Va rog sa ma ajutati!!!!!
Multumesc!#-o
Cel mai recent răspuns: bestb , utilizator 17:00, 21 August 2009
La inceputul lucrarii se face un concract in care se specifica conditiile contractuale; ceea ce ne intereseaza pe noi acum e valoarea contractului care trebuie facturata.

Facturarea se face, conform contractului, in avans, partial sau total, sau pe stadii de lucrari sau la incheierea lucrarii.

Sfatul meu este ca in conditiile in care, ca furnizor, nu v-ati indeplinit corespunzator obligatiile contractuale din motive mai mult sau mai putin independente de dvs. sa faceti un act aditional la contract si sa facturati la noua valoare, mai mica. Daca ati apucat sa facturati intreaga suma a contractului initial stornati diferenta conform anexei.

Si nu mai apare nici o penalitate, cu atat mai mult cu cat, inteleg, ati acceptat aceasta diminuare si nu aveti de gand sa o contestati.
Da, recomandat ar fi sa diminuati valoarea contractului si sa stornati diferenta, iar in caz contrar, sa inregistrati 658=411 pentru diferenta.
Ultima modificare: Vineri, 21 August 2009
Cornelia Tulpan, Contabil
penalitatile la rata leasing si telefon sunt deductibile?
Penalitatile sunt cheltuieli nedeductibile la calculul impozitului pe profit.
Dobanzile/majorarile de intarziere, amenzile, confiscarile si penalitatile de intarziere datorate catre autoritatile romane sunt nedeductibile la calculul impozitului pe profit
O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constituire provizioane din creante teslovan florentina teslovan florentina Buna ziua.Va rog sa ma ajutati cu o monografie privind constituirea de provizioane din creante.Este obligatoriu trecute creantele pe contul 4118?Ce cont se ... (vezi toată discuția)
Inegistrare contabila pentru factura avans Serbanstefan21 Serbanstefan21 Am inreg o factura de avans a unei lucrari de constructii: 411 %419 20685 lei 419 17382.35 4427 3302,65 am incasat 20379 lei ... (vezi toată discuția)
Factura client cu storno avans Lizuca12 Lizuca12 Buna ziua, Spuenti-mi va rog daca am avut o factura de avans pentru pe care am inregistrat-o 4111=% 1834,46 4428 355,06 472 ... (vezi toată discuția)