avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Politia favorizeaza infractorul
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Politia favorizeaza infractorul

Buna ziua. Am fost inselat de un constructor care mi-a incasat banii pentru finalizarea constructiei unei case , dar apoi a fugit cu banii . Mi-a trimis dupa o luna niste chitante , inseriate aleatoriu, in care a scris ,, lucrare casa ", si nici acelea pe toata suma data. Am doua contracte, semnate de ambele parti ,cu lucrarile care trebuiau executate respectiv pentru tamplaria termopan. Dupa expirarea termenelor m-am adresat Parchetului cu o plangere care a ajuns la Serviciul Combaterii Economico-Financiare din cadrul IPJ. De atunci a trecut un an si jumatate si cu chiu cu vai lucratorul de politie , in urma unor sesizari de comunicare a stadiului cercetarilor la sefii dansului , mi-a luat o scurta declaratie cu cele intamplate, in mare. Sunt convins ca politistul treneaza cercetarile, ca fapta sa se prescrie si sa nu mai pot emite vreo pretentie. Va rog sa ma sfatuiti cum as putea sa impulsionez cercetarile si infractorul sa fie tras la raspundere ? Cine il poate trage la raspundere pe aceste politist rau intentionat ? Mentionez ca intre timp eu am continuat lucrarile la casa cu forte proprii sau cu rude , avand chitantele cu materialele cumparate . In justitie nu cred ca am succes deoarece firma acestui infractor e pe pierderi si acesta nu are conturi sau bunuri pe numele lui . Multumesc frumos pentru orice sfat care m-ar putea ajuta sa-mi recuperez banii.
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 04:07, 30 Iunie 2016
Aveti certitudinea ca politistul tergiverseaza voit solutionarea ?
Exista posibilitatea ca partea reclamata=firma ,sa nu raspunda la citatii,situatie in care politistul nu poate cerceta speta
Daca aveti probe rezonabile ca politistul intentionat nu cerceteaza cauza,sesizati oficial atat conducerea sectiei de politie unde activeaza acesta cat si procurorul de caz referitor la tergiversarea nejustificata a cercetarilor
În general o astfel de fapta nu constituie infracțiune.
Ar trebui deschis un proces civil dacă vreți bani.
În caz contrar e posibil sa nu mai puteți face nimic ulterior.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

În general o astfel de fapta nu constituie infracțiune.
Ar trebui deschis un proces civil dacă vreți bani.
În caz contrar e posibil sa nu mai puteți face nimic ulterior.

Sunt de acord cu d-vs dar i-am verificat firma si ( normal la un asemenea specimen ) e pe datorii si el ca persoana nu are nimic pe numele lui. In afara de o hotarare favorabila buna de pus in rama ce as putea castiga ???
Ce fel de legi avem in tara asta daca atunci cand esti inselat nu constituie infractiune, si trebuie sa mai cheltui alti bani , timp si nervi , ca sa ai o sansa de a-ti recupera banii ?
Ultima modificare: Luni, 27 Iunie 2016
ionel40, utilizator
Politia e potopita cu sarcini si n-are resurse de bani, timp si personal pentru a le rezolva cum trebuie pe toate. In Olanda placa standard pe care o auzi de la politisti cand vrei sa reclami astfel de cazuri este: este un conflict in drept civil si ca atare nu este de competenta noastra. La fel e in Romania cand nu rezulta clar intentia de a comite infractiuni. Simplul fapt ca un intreprinzator nu a prestat niste servicii nu este un caz penal. Pentru a fi penal ar trebui dovedit ca a cerut banii respectivi avand dinainte intentia de a nu oferi nimic in schimb. Si nu tot ce este caz penal se rezolva.
Din pacate va inteleg, eu trec printr-o situatie similara, a trecut un an de zile de cand am fost si eu inselat de o suma importanta de bani si nu s-a rezolvat nimic pana in prezent.. tin aproape sa precizez la fel ca dvs. cand am citit audierile comisarului de la frauda economica de la IPJ Timis e ca si cum e de partea infractorului ca a persoanei vatamate.

tgeorgescu a scris:

Politia e potopita cu sarcini si n-are resurse de bani, timp si personal pentru a le rezolva cum trebuie pe toate.

Si de aici si slaba organizare a unui dosar! In cazul meu s-a audiat o persoana dupa 3 luni.. alta dupa 6 luni.. pierzi tot firul unei investigatii in acest fel. De ce nu au fost audiate in aceeasi zi!

30min a durat audierea persoanei care m-a inselat si 2 ore audierea unui martor intr-un AN DE ZILE. ce spuneti de asta!! In loc sa fie invers! Si sa numai vorbesc ce fel de audiere, nu tu un pic de pregatire inainte la toate dovezile si declaratiile mele. Pur si simplu o simpla audiere ce si un elev de clasa a V-a putea sa o faca.

Daca facem un calcul simplu din aprox. +200 zile lucratoare/an asta inseamana undeva la 1.600 ore de lucru si daca le impartim la un promediu de 2,5 ore per/caz de investigat ajungem la un promediu de 640 dosare!

Daca inmultim 640 dosare cu cel putin 15-20 comisari si adjuncti ajungem la peste 10.000 dosare, asta doar pe economic. Sa fim seriosi! Sa nu-mi spuneti ca exista volumul acesta de lucru ca nu va cred..

Problema e ca nu-si fac treaba nici unul bine, iar cand mai vezi stiri de genul
[ link extern ]

incepi sa pierzi si ultima farama de incredere in a crede ca se poate face ceva..
Ultima modificare: Marți, 28 Iunie 2016
Vili82, utilizator

Alte discuții în legătură

Dosar penal 95ALEXANDRA 95ALEXANDRA Buna ziua,as dori sa stiu si eu cum pot proceda cu un barbat care l a batut pe sotul meu,am facut plagere la politie ,sotul meu are si 45 zile de medical pe ... (vezi toată discuția)
Termen de prezentare pentru o citatie in dosar penal Vili82 Vili82 Acum 5 luni de zile am depus o plangere la IPJ Timis pentru faptul ca am fost inselat cu o suma de bani. Peste 2 luni de zile comisarul de la frauda economica ... (vezi toată discuția)
Plangere penala pentru favorizarea infractorului ! adonis33 adonis33 Am cumparat fara sa stiu un vehicul gajat. Vanzatorului i-am facut plangere penala pentru inselaciune. In urma acestei plangeri procurorul a dat ... (vezi toată discuția)