Din pacate va inteleg, eu trec printr-o situatie similara, a trecut un an de zile de cand am fost si eu inselat de o suma importanta de bani si nu s-a rezolvat nimic pana in prezent.. tin aproape sa precizez la fel ca dvs. cand am citit audierile comisarului de la frauda economica de la IPJ Timis e ca si cum e de partea infractorului ca a persoanei vatamate.
tgeorgescu a scris:
Politia e potopita cu sarcini si n-are resurse de bani, timp si personal pentru a le rezolva cum trebuie pe toate.
Si de aici si slaba organizare a unui dosar! In cazul meu s-a audiat o persoana dupa 3 luni.. alta dupa 6 luni.. pierzi tot firul unei investigatii in acest fel. De ce nu au fost audiate in aceeasi zi!
30min a durat audierea persoanei care m-a inselat si 2 ore audierea unui martor intr-un AN DE ZILE. ce spuneti de asta!! In loc sa fie invers! Si sa numai vorbesc ce fel de audiere, nu tu un pic de pregatire inainte la toate dovezile si declaratiile mele. Pur si simplu o simpla audiere ce si un elev de clasa a V-a putea sa o faca.
Daca facem un calcul simplu din aprox. +200 zile lucratoare/an asta inseamana undeva la 1.600 ore de lucru si daca le impartim la un promediu de 2,5 ore per/caz de investigat ajungem la un promediu de 640 dosare!
Daca inmultim 640 dosare cu cel putin 15-20 comisari si adjuncti ajungem la peste 10.000 dosare, asta doar pe economic. Sa fim seriosi! Sa nu-mi spuneti ca exista volumul acesta de lucru ca nu va cred..
Problema e ca nu-si fac treaba nici unul bine, iar cand mai vezi stiri de genul
[ link extern ]
incepi sa pierzi si ultima farama de incredere in a crede ca se poate face ceva..