Buna ziua.M-am lovit de o situatie si nu stiu cum sa procedez.
Iata despre ce este vorba:tin evidenta unei societati si am constatat ca are luna aceasta un sold cam mare
la casa.Am intrebat patroana firmei si mi- a spus ca asa este,eu insa am dubii.Cum trebuie sa procedez? la ce riscuri
ma expun in situatia in care ea nu are acesti bani in societate?
Daca se efectueeaza vreu control la firma respectiva si se constata ca acesti bani lipsesc ,patroana va trebui sa plateasca de la ea suma respectiva, verificati modul lor de incasare si sa depuna suma respectiva la firma.
In primul rand trebuie specificat daca societatea are angajat casier, daca da, raspunderea este a casierului.
Daca nu are casier, raspunderea ii revine celui care completeaza zilnic registrul de casa. Mai depinde si de locul unde se desfasoara activitatea, daca are seif, ....etc.
Dvs va faceti probleme deoarece stiti ca raspundeti pentru reflectarea corect si la timp a datelor in contabilitatea societatii. Dar daca nu este specificat in fisa postului dvs. ca sunteti si casier, si daca nu dvs. va ocupati de registrul de casa... nu aveti de ce sa va faceti probleme. Ati inregistrat ceea ce vi s-a dat, la timp, corect.....aspectul fizic la existentei acestor bani....nu este in sarcina dvs.
Eu asa cred.
O zi buna.
Multumesc pentru raspunsuri.Si ca o completare:firma nu are casier,registrul de casa il completeaza
administratorul firmei.
Ca de fiecare data ,daca mai este nevoie sa spun,ma bucur ca exista acest forum unde am gasit raspunsuri
pentru cele mai diverse probleme.Va multumesc!=D>
Ar trebui sa-i explicati ca in eventualitatea unui control al garzii(caci ei se baga mai mult in "'casa de bani") ce este scriptic trebui sa fie si fizic, iar daca i-a retras adm. faceti-i dispozitie de plata avans chelt. gospodaresti.
Alte discuții în legătură
Presedinte si casier?
mdutan
Presedintele asociatiei de proprietari poate fi si casier? Cine altcineva poate fi casier?
Avem o firma care ne efectueaza administrarea imobilului dar am ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.