avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire testamentara contestata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire testamentara contestata

In prezent detin o proprietate in indiviziune cu tatal. Mama a decedat in 2002. Tatal mi-a lasat partea lui prin testament in 2002 la schimb pentru o sulta de $ 3500 oferita sorei pentru a-si cumpara o jumatate din mostenirea familiala a cumnatului net superioare celei in discutie. Am platit cheltuielite cu proteza si operatia de sold artificial al tatalui si alte spitalizari, am cumparat televizor si frigider tatalui, calculatoare masina de spalat etc sorei si am dat bani la cererea tatalui sub diverse motive la un total estimat de cel putin $ 25000. Am o parte din transferurile wire pe contul tatalui la acea vreme. Exasperat de cererile sub pretexte puerile am refuzat sa mai dau bani. Dupa aceasta sora a rupt orice relatie cu mine fapt comunicat de tata in 2006. Tatal care a intermediat tranzactia spune ca la mostenire sora va respecta testamentul si a refuzat un contract de vinzare cumparare cu uzufruct viager. Convingerea mea este ca sora va contesta testamentul la succesiune. Valoarea proprietatii este estimata la 20000 E.

Va rog a clarifica daca am o sansa de a primi mostenirea integral bazata pe testamentul tatalui si dovezile partiale ale banilor platiti prin wire in contul tatalui inclusiv pentru sulta. Nu stiu daca o inregistrare in care tatal recunoaste ca am platit deja pentru partea pe care sora o va reclama poate fi folosita in instanta.

Alte discuții în legătură

Revocare, copie testament 1dragon6 1dragon6 Tatal a intocmit un act testamentar in 2002 prin care imi lasa mie mostenirea casei. In schimb mi-a cerut sa platesc o sulta sorei mele ceea ce am facut. Am ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune oportunitate si timing 1dragon6 1dragon6 Am mostenit in 2006 cu certificat de mostenitor de la mama mea cota de 1/2 din locuinta caramida de 62mp (c1964) si teren agricol intravilan de 987 mp si cota ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune in justitie 1dragon6 1dragon6 Referitor la mostenirea parinteasca sint sigur ca sora va refuza intelegerea amiabila ceea ce exclude solutia succesiunii pe cale notariala. In schimbul ... (vezi toată discuția)