avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... respingere cadastru si intabulare
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

respingere cadastru si intabulare

am obtinut de la primarie autorizatie de contruire pentru reconfigurare si mansardare imobil, am terminat constructia, am obtinut procesul verbal de terminarea lucrarilor si certificatul de edificare a constructiei.
problema a aparut in momentul in care am depus documentatia pentru cadastru si intabulare. Dosarul a fost respins deorece Ocpi doreste autorizatia de desfiintare a unui garaj. Mentionez ca in planurile vizate spre neschimbare de primarie garajul apare ca dispare.
Am discutat cu angajatii primariei si am inteles ca pentru reconfigurare si mansardare imobil nu este nevoie de autorizatie de desfintare.
multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 24 Iunie 2016
alexandrumircea2016, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 11:45, 25 Iunie 2016
daca garajul era prevazut in cadastru si intabulat iar dvs l ati daramat, va trebuie utorizatie de desfiintare si proces verbal de receptie al desfiintari iar daca mai era si fiscalizat trebuie radiat de la evidentele fiscale.
multumesc pentru raspuns, dar problema este ca nu puteam sa contruiesc daca garajul nu era desfiintat, iar prin certificatul de urbanism nu s-a cerut desfiintare garaj.
intrebarea este daca este nevoie de desfiintarea garajului cum primaria mi-a receptiont lucrarea.
mentionez ca in momentul acesta garajul este radiat din evidentele fiscale.
o alta problema este ca daca eu incerc acum sa obtin o autorizatie de desfintare a garajului ar insemna ca toata constructia casei ar fi ilegala si daca ar ilegala primaria de ce nu s-a sesizat.
toate lucrarile s-au desfasurat legal cu respectarea proiectului si a autorizatiei de contruire.

Prin certificatul de urbanism nu se cere nimic. Tb sa faceti cum v am spus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Construcție fără autorizație. care este procedura de intrare în legalitate? ludo ludo Buna ziua, Scuze daca nu am ales forumul corespunzator, rog mediatorul sa-l dirijeze corect. O cunostinta , fara acces la internet, ar vrea sa stie cum ar ... (vezi toată discuția)
Intabulare garaj fara autorizatie de constructie MarDan78 MarDan78 Buna ziua. Am un garaj construit din 1995 care nu are autorizatie de constructie si vreau sa-l intabulez. Care sunt pasii care trebuiesc urmati pentru ... (vezi toată discuția)
Constructie cladire ContSters126873 ContSters126873 buna ziua . doresc sa ridic o constructie din lemn de 80m patrati ce documentatie imi trebuie?? mentionez ca terenul este proprietate personala (vezi toată discuția)