avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1037 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită darea in plata
Discuție deschisă în Executare silită

darea in plata

Buna ziua.
Beneficiaza de darea in plata si persoanele fizice care sunt garanti ipotecari intr-un contract de credit incheiat intre banca si o societate comerciala?
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 21:48, 24 Iunie 2016
(3) Demersurile prevăzute la art. 5 şi art. 7-9 pot fi întreprinse şi de codebitori, precum şi de garanţii personali sau ipotecari ai consumatorului principal, cu acordul acestuia sau al succesorilor săi.

Articolul 5
(1) În vederea aplicării prezentei legi, consumatorul transmite creditorului, prin intermediul unui executor judecătoresc, al unui avocat sau al unui notar public, o notificare prin care îl informează că a decis să îi transmită dreptul de proprietate asupra imobilului în vederea stingerii datoriei izvorând din contractul de credit ipotecar, detaliind şi condiţiile de admisibilitate a cererii, astfel cum sunt reglementate la art. 4.

[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 24 Iunie 2016
Marian Bucur, Avocat
@avocat stagiar, debitorul trebuie sa fie persoana fizica sau grup de persoane fizice, nu societate comerciala.
PRIN URMARE RASPUNSUL PT USER ESTE NU!
degeaba dam citate din legi daca ledam trunchiate sau neexplicate.
Joha a scris:

@avocat stagiar, debitorul trebuie sa fie persoana fizica sau grup de persoane fizice, nu societate comerciala.
PRIN URMARE RASPUNSUL PT USER ESTE NU!
degeaba dam citate din legi daca ledam trunchiate sau neexplicate.


Fiți pe pace. Intr-adevăr, nu am fost atent la ultima parte a mesajului, dar încercați să vă păstrați un "ton" rezonabil. De altfel, ați dat o informație la fel de trunchiată- grupul de persoane fizice poate fi societate comercială, dvs, vrând să dați definiția consumatorului , care ar fi ceva gen- persoana fizica sau grup de persoane fizice constituite în asociații ...., dar nu ne luăm de la asta acum.
asociatii nu este egal societate comerciala. persoanele fizice pot fi asociati intr o societate comerciala, insa legea darii in plata se refera numai la persoane fizice, nu la societati comerciale care ar putea fi debitori.
in ceea ce priveste tonul care nu se aude pe forum era tocmai in sensul ca informatiile dvs sunt ambigue si nu lamureste userul.
a facut referire la consumator pentru ca legea face referire la definitia de consumator din Ordonanta 21/1992.
IN REST NUMAI DE BINE!
Ultima modificare: Vineri, 24 Iunie 2016
ContSters338589, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Darea in plata a unui imobil aura_b aura_b Buna ziua, Va rog frumos sa ma lamuriti daca prevederile Legii 77/2016 privind darea in plata a unor bunuri imobile in vederea stingerii obligatiilor ... (vezi toată discuția)
Darea in plata a unui bun imobil aura_b aura_b Buna ziua, Va rog frumos sa ma lamuriti daca prevederile Legii 77/2016 privind darea in plata a unor bunuri imobile in vederea stingerii obligatiilor ... (vezi toată discuția)
Este societatea comerciala srl consumator?? mauzer mauzer O societate comerciala este utilizator in cadrul unui contract de leasing cu privire la un autoturism cu care isi desfasoara activitatea. Evident ca acel ... (vezi toată discuția)