avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Proiectare cu licenta
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Proiectare cu licenta

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.In urma cu cateva luni am absolvit un curs pentru Proiectare sisteme de securitate, cursul a fost platit de catre patronul meu pentru a putea proiecta legal.In urma acestui curs am obtinut diploma pentru a merge cu ea la ISU pentru licenta.Cei de la ISU mi-au dat si licenta...sunt in legal cu tot, insa patronul nu vrea sa imi dea nici diploma si nici numarul de licenta.Inteleg ca a fost platit cursul din banii lui...insa eu am obtinut dreptul pe spatele meu.Ce demersuri pot face in acest sens?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 14:36, 19 Iulie 2016
Buna ziua

Eu va spun cum as proceda eu, desi nu am toate datele problemei.... de ex., doriti sa demisionati de la angajatorul care a achitat cursurile?
In functie de ceea ce considerati ca veti face in viitor:
1. puteti propune angajatorului sa achitati dvs. contravaloarea cursurilor, sa va dea actele si sa continuati sa colaborati sau nu (depinde de raspunsul angajatorului)
2. puteti sa obtineti un duplicat de la emitentul dilomei si al licentei - fiind titular al documentelor respective, nu cred ca va fi o problema....presupun...

Pentru punctul 1, vedeti prevederile din codul muncii:
Art. 197. [cheltuielile cu formarea profesionala si drepturile salariatului]
(1) In cazul in care participarea la cursurile sau stagiile de formare profesionala este initiata de angajator, toate cheltuielile ocazionate de aceasta participare sunt suportate de catre acesta.
(2) Pe perioada participarii la cursurile sau stagiile de formare profesionala conform alin. (1), salariatul va beneficia, pe toata durata formarii profesionale, de toate drepturile salariale detinute.
(3) Pe perioada participarii la cursurile sau stagiile de formare profesionala conform alin. (1), salariatul beneficiaza de vechime la acel loc de munca, aceasta perioada fiind considerata stagiu de cotizare in sistemul asigurarilor sociale de stat.
[ 0 adnotări ]
Art. 198. [obligatiile beneficiarilor formarii profesionale]
(1) Salariatii care au beneficiat de un curs sau un stagiu de formare profesionala, in conditiile art. 197 alin. (1), nu pot avea initiativa incetarii contractului individual de munca pentru o perioada stabilita prin act aditional.
(2) Durata obligatiei salariatului de a presta munca in favoarea angajatorului care a suportat cheltuielile ocazionate de formarea profesionala, precum si orice alte aspecte in legatura cu obligatiile salariatului, ulterioare formarii profesionale, se stabilesc prin act aditional la contractul individual de munca.
(3) Nerespectarea de catre salariat a dispozitiei prevazute la alin. (1) determina obligarea acestuia la suportarea tuturor cheltuielilor ocazionate de pregatirea sa profesionala, proportional cu perioada nelucrata din perioada stabilita conform actului aditional la contractul individual de munca.
(4) Obligatia prevazuta la alin. (3) revine si salariatilor care au fost concediati in perioada stabilita prin actul aditional, pentru motive disciplinare, sau al caror contract individual de munca a incetat ca urmare a arestarii preventive pentru o perioada mai mare de 60 de zile, a condamnarii printr-o hotarare judecatoreasca definitiva pentru o infractiune in legatura cu munca lor, precum si in cazul in care instanta penala a pronuntat interdictia de exercitare a profesiei, temporar sau definitiv.

[ link extern ]

Lecturati si discutia din link-ul urmator:
www.avocatnet.ro/content/for...
Sper ca cele de mai sus sa va fie de folos :)
L.C.
Ultima modificare: Marți, 19 Iulie 2016
Laura Ciobeica, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizare traducator engleza si italiana iota_mihai iota_mihai Buna ziua, Sunt absolvent de facultate,am facut la scoala aproximativ 10 ani de limba engleza,am diploma de absolvire care sa o ateste si am diploma de ... (vezi toată discuția)
Autorizare stivuitorist Irinel79 Irinel79 Am absolvit cursurile pt.activitatea de stivuitorist în 2008.cursurile au fost plătite de firma angajatoare dar eu nu am primit niciodată o diplomă sau ... (vezi toată discuția)
Diplome de la angajator andreicry andreicry va solicit sfatul pentru urmatoarea situatie: in decursul timpului, am absolvit diverse cursuri de formare, finalizate prin diplome. Cursurile au fost platite ... (vezi toată discuția)