avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... impacarea partilor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

impacarea partilor

in cazul unui denunt calomnios poate interveni impacarea partilor? retragera plangerii inlatura raspunderea penala?
Cel mai recent răspuns: cris7y , utilizator 07:38, 26 Noiembrie 2010
urmeaza sa reclam o pers. care m-a reclamat pt o infractiune f grava, am N.U.P. Ma intereseaza daca ma impac cu persoana si imi retrag plangerea ,acest lucru va inlatura rasp. penala a persoanei?
Neinceperea urmaririi penale e o solutie in favoarea dumneavoastra.
Ma intereseaza daca ma impac cu persoana si imi retrag plangerea ,acest lucru va inlatura rasp. penala a persoanei?

Nu intotdeauna , retragerea /impacarea partilor trebuie sa fie prevazuta in mod expres in continutul legal al infractiunii.
Ultima modificare: Luni, 17 August 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
probabil nu intelegi foarte mult termenii astia si articolele din codul penal. Raspunsul este simplu: NU
va multumesc
impacarea partilor in cazul in care partea vatamata are peste 60 de zile de ingrijiri medicale inlatura raspunderea penala.
este vorba de un accident de masina.
vatamare corporala din culpa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Denunt calomnios marcica marcica Fiind acuzat de ultraj, prin ordonanta procororului se dispune N.U.P. intrucat fapta nu exista.Termenul de contestatie a reclamantului fiind expirat .Poate fi ... (vezi toată discuția)
Denunt calomnios calin_pop2000 calin_pop2000 buna ziua o persoana mi-a facut plangere penala la politie pentru amenintare , santaj, ultraj contra bunelor moravuri ,iar, aceasta ... (vezi toată discuția)
Denuntare calomnioasa elena1elena elena1elena ce masuri se puate lua impotriva unei persoane ca mia facut o denuntie la politie sa investigat a ajuns la procuratura si sa dat NUP.eu la randulñ meu ... (vezi toată discuția)