avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... contract v/c
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

contract v/c

Buna ziua,
Apartament cumparat de sot inainte de casatorie de la tatal lui cu abitatie viagera.Sotul vinde inapoi socrilor dupa 19 ani de casatorie cand pleaca de acasa.Din casatorie rezulta 2 copii,19 ani respectiv 13 ani.Actualmente suntem in divort cerut de sot
Doresc sa stiu daca pot cere anularea actului de vanzare-cumparare invocand art.321,322 NCC.Pot avea dreptul de peemtiune?.
Mentionez faptul ca socrii nu au locuit cu noi ,ei locuind la tara.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 22:46, 26 Iunie 2016
S-a facut notarea in cartea funciara ca fiind locuinta a familiei?
in septembrie 2015 am fost la OCPI sa iau un extras de carte funciara si am aflat cu stupoare ca sotul a vandut ap. fara ca eu sa stiu, in iunie 2014.Pana la acea data sotul a fost proprietar deci a fost inregistrat si la OCPI
Dacă n-a fost trecută în cartea funciară ca locuință a familiei, soțul a vândut legal prin notar un bun personal, care nu era înregistrat ca fiind o locuință destinată familiei.
Un notar v-ar putea da explicații obiective și mult mai clare.
Prin urmare socrii ma pot evacua chiar daca copii raman la mine.Ceea ce au si facut dar actiunea de evacuare a fost respinsa in prima instanta.Daca se finalizeaza divortul ma pot evacua?
Dar cu dreptul de preemtiune cum este?
9cleo a scris:

Dar cu dreptul de preemtiune cum este?

Dreptul de preempțiune: [ link extern ] /

Alte discuții în legătură

Divort, casa cu abitatii 5sko 5sko Sunt casatorita cu sotul de 19 ani, avem doi copii (unul 18 ani iar celalalt 12 ani). Apartamentul a fost al sotului inainte de casatorie; contractul ... (vezi toată discuția)
Posibilitatea de a nota in cartea funciara ca locuinta familiala a unui apartament care este proprietatea unui tert Costi2014 Costi2014 Buna ziua domnule Profesor, Va rog sa-mi dati un sfat: De 8 ani saunt casatorita si locuiesc cu sotul meu intrun apartament proprietate a socrilor.In timp am ... (vezi toată discuția)
Divort laviniaraluca laviniaraluca Buna ziua. casatorita din 2007. in 2010 socrii fac act de donatie pe apartament doar sotului, apartamentul fiind al socrilor. pe 15 octombrie 2014 nasc o ... (vezi toată discuția)