avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Buna ziua. casatorita din 2007. in 2010 socrii fac act de donatie pe apartament doar sotului, apartamentul fiind al socrilor. pe 15 octombrie 2014 nasc o fetita. pe data de 29.07.2015 notez locuinta familiei conf codului civil la ANCPI (CARTEA FUNCIARA). PE 22 iulie 2015 sotul introduce actiune de divort.eu am adresa pe buletin cu cea a apartamentului
INTREBARE: dupa divort daca este lucuinta familiei poate sa imi faca ordin de evacuare?
si actiune de partaj nu a introdus nici el nici el, ce se intampla cu bunurile?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:52, 18 Noiembrie 2015
care bunuri ? Aveti si bunuri comune ? Imobilul primit donatie, e bunul propriu al sotului. Dupa divort , va poate evacua, cu ajutorul instamtei daca nu plecati de bunavoie
notarea ca locuinta a familiei o poate radia cu hotararea de divort. Notarea se face ca bunul propriu sa nu poate fi instrainat pe perioada casatoriei, daca familia locuieste in imobil.
da avem bunuri luate in timpul casatoriei din banii de la nunta, si celelalte sunt luate cu banii parintilor mei
Acele bunuri le puteți partaja, de preferat prin bună îndoială.
Pt bunurile mobile, e de ajuns un partaj prin înscris sub semnătura privata, nu trebuie sa ajungeți la notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bun comun sau nu? procurator de fonduri stefanvioleta stefanvioleta buna ziua ! sunt casatorita de 15ani am o fetitade 12ani si eu nu sunttrecuta an contractu casei casa fiind cumparata an timpul casatoriei si tatal sotului ... (vezi toată discuția)
Partaj marinica71 marinica71 daca am un apartament inaintea casatoriei mostenit de la mama mea si m am casatorir sotul meu la divort are drept la partaj la aceasta lucuinta? (vezi toată discuția)
Partaj bunuri in urma divortului mihaela22elena mihaela22elena Buna ziua. Socrii mei sunt casatoriti de 30 de ani, iar de un an de zile nu isi mai vorbesc, el si-a abuzat fizic sotia si copilul in varsta de 27 ani, de mai ... (vezi toată discuția)