avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj

daca am un apartament inaintea casatoriei mostenit de la mama mea si m am casatorir sotul meu la divort are drept la partaj la aceasta lucuinta?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 09:56, 17 Iulie 2009
Nu.

Apartamentul in cauză este bun propriu, el nu intră în masa bunurilor supuse partajului.
Orice bun dobandit inaintea casatoriei este bun propriu si nu intra in masa bunurilor partajabile in caz de divort.
Chiar daca ati fi mostenit casa (apartamentul) de la mama dvs in timpul casatoriei tot nu ar fi fost un comun deoarece bunurile primite prin mostenire sunt considerate bunuri proprii, deci nepartajabile!
Apartamentul fiind un bun propriu, nu se va partaja in eventualitatea unui divort.
imobilul in cauza nu intra in masa partajabila, dar daca s-au facut renovari la acest apartament , pe perioada casatoriei, iar sotul a contribuit la aceste renovari , va avea un drept de creanta in ceea ce priveste sumele de bani cheltuite in acest sens.
binenteles, asta in masura in care va putea dovedi acestea .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu copil minor elizachichi elizachichi Eu si sotul meu suntem casatoriti de 11 ani si avem o fetita de 5 ani. Din nenumarate motive( certuri f.f. dese,indiferenta fata de obligatiile unei ... (vezi toată discuția)
Juridic nikmircea nikmircea vreau sa stiu daca am achizitionat o locuinta eu si sora mea, dupa care eu m-am casatorit si stau in locuinta cu sotul dar fara sora mea, in caz de partaj el ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am vazut mai multe pareri pe net despre aceasta situatie: ... Oliver-Benji2022 Oliver-Benji2022 Buna ziua! Am vazut mai multe pareri pe net despre aceasta situatie: Bunurile dobandite inainte de casatorie devin comune dupa casatorie pana la urma? Daca da, ... (vezi toată discuția)