avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua! Am vazut mai multe pareri pe net despre ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua! Am vazut mai multe pareri pe net despre aceasta situatie: ...

Buna ziua! Am vazut mai multe pareri pe net despre aceasta situatie: Bunurile dobandite inainte de casatorie devin comune dupa casatorie pana la urma? Daca da, dupa cat timp? In cazul in care una dintre parti are credit ipotecar luat inainte de casatorie si se termina de achitat pe durata casatoriei, acel apartament se considera bun dobandit inainte, sau dupa casatorie?
Cel mai recent răspuns: Avocat Iofcea Maria-Cristina , Avocat 23:20, 14 Decembrie 2021
Nu,bunurile dobândite înainte de căsătorie nu devin niciodată bunuri comune. Bunul achiziţionat înainte de căsătorie este tot bun prpriu, soţul are drept de creanţă la parte din ratele plătite în timpul căsătoriei. Dvs. faceţi confuzie cu moştenirea: soţul supravieţuitor are drept la o parte dintr-un bun propriu al soţului decedat, în funcţie de restul moştenitorilor legali.
Bunurile dobandite de soti inainte de casatorie sunt bunuri proprii si nu devin bunuri comune ca efect al casatorie.

Bunul pe care l-ati cumparat inainte de incheierea casatoriei este bun propri,u chiar daca dupa incheierea casatoriei sotia a contribuit la plata ratelor,
Aceasta are insa un drept de creanta cu privire la sumele cu care a contribuit la plata ratelor si nu un drept de proprietate (coproprietate ) asupra apartamentului

Asadar, sunteti unic proprietar al apartamentului in cauza dar in cazul unui partaj va trebui sa ii platiti sotiei sumele cu care a contribuit la achitarea ratelor.
Ultima modificare: Marți, 14 Decembrie 2021
Cabinet de Avocat - Ciurea Cristina, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bunurile dobandite inainte de incheierea casatoriei sunt bunuri proprii, nu intra in regimul matrimonial, cu exceptia situatiei in care ati convenit ca acele bunuri sa devina comune.
In ceea ce priveste apartamentul, dreptul de proprietate va apartine sotului care a dobandit imobilul, iar celalalt va avea un drept de creanta asupra imobilului, constand in ratele achitate de acesta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna! eu si cu partenerul meu urmeaza sa ne casatorim anul acesta. ... Timea.Melinda Timea.Melinda Buna! Eu si cu partenerul meu urmeaza sa ne casatorim anul acesta. El vrea sa facem un contract prenuptial pentru ca are un apartament pe numele lui si in caz ... (vezi toată discuția)
Soțul poate renunța la dreptul de coproprietate la un apartament ... Victor 70 Victor 70 Soțul poate renunța la dreptul de coproprietate la un apartament cumpărat de sotie în timpul căsătoriei, in favoarea soției? (vezi toată discuția)
Bună seara. sunt căsătorită și as dori sa achizitionez o ... Mrs.Coco Mrs.Coco Bună seara. Sunt căsătorită și as dori sa achizitionez o garsoniera ca persoana fizica și individual prin credit ipotecar după care prin contul personal ... (vezi toată discuția)