avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu sarcina si lehuzie pfa+contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu sarcina si lehuzie pfa+contract de munca

am fost azi la casa de sanatate sa intreb pe ce baza se calculeaza concediul de sarcina si lehuzie in cazul pfa ( dupa veniturile estimate sau dupa cele efectiv realizate) si am aflat cu stupoare ca pentru faptul ca am si contract de munca nu beneficiez de concediu pe pfa ci doar la locul de munca unde am contract de munca. Daca in cazul in care as avea contracte la mai multe societati mi s-ar plati acest concediu la fiecare dintre ele de ce nu se aplica legea si in cazul meu ( contract de munca +pfa)? Care e legea unde se stipuleaza acest lucru? In declaratia estimativa am trecut venituri mari pentru a beneficia de cei 85% dupa ce nasc. Daca eu sunt obligata sa platesc contributiile la sanatate pe pfa casa de ce nu e obligata sa-mi platesca acest concediu?
Cel mai recent răspuns: MIR ANDY UNIVERSAL SRL , Alte profesii 17:35, 17 August 2009
Inafara de palat contributiei la sanatate, ati facut si plata contributiei pentru conecdii si indemnizatii ?

Plata concediilor medicale este conditionata de plata acestei contributii de 0,85%. Conrtibutia se plateste tot la Casa de sanatate. Aveti nevoie de 1 luna de stagiu la acest fond pt a vi se plati un medical.
mi-au spus ca datorita faptului ca mi se opreste 0.85% la contractul de munca nu pot plati si pentru pfa cei 0.85%. La societatea unde figurez ca angajata am brutul de 600 lei, veniturile estimative sunt de aproximativ 5000 lei pe luna. Nu se compara 85% din contractul de munca cu 85% din veniturile estimative. Daca as inchide contractul pe societate as putea beneficia de concediu platit pe pfa? Nu prea as vrea sa risc sa nu mai iau nici un ban mai ales ca cotizatia a fost consistenta in raport cu ceea ce mi se ofera in schimbul asigurarii ( am platit aproape tot timpul analizele pentru ca nu mai erau fonduri, iar la cabinetele unde merg platesc totul pentru ca sunt particulare). Mi-e frica sa nu fi platit o groaza de bani degeaba, mai ales ca intreband la cei care calculeaza indemnizatia pentru cei 2 ani de crestere copil mi-au spus ca mi se vor da 600 lei si nu cei 85% din veniturile impozabile pentru ca nu pot sa-mi calculeze nimic pe baza unei declaratii estimative. Nu stiu cum sa procedez mai ales ca de la inceputul anului nu am mai bagat nimic pe cheltuieli preferand sa declar doar veniturile efective. Daca ei or sa-mi dea 600 lei nu voi acoperi in cei 2 ani impozitul de la finante si contributia de la sanatate. Va rog din suflet dati-mi un sfat sau daca cineva s-a confruntat cu o asemenea situatie sa-mi spuna cum a procedat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal si crestere copil pfa Sacharisa Sacharisa Pentru PFA: 1) Daca pentru cele 12 luni de calculare a concediului de maternitate, 6 luni am fost PFA si 6 luni nu am avut venit pana la nastere, mai ... (vezi toată discuția)
Calculul concediului prenatal&postmanal bebitza25 bebitza25 Buna ziua, Am o rugaminte,daca puteti sa-mi explicati cum se calculeaza concediul prenatal si postnatal si daca reprezinta tot 126 de zile ... (vezi toată discuția)
Impozite obligatorii pfa 2013 anoai anoai Am nevoie de clarificari cu privire la impozitele obligatorii PFA in 2013. Sunt in urmatoarea situatie - PFA infiintat in 2008, de la infiintare si pana in ... (vezi toată discuția)