avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de intretinere

Va rog sa imi spuneti, daca am formulat corect cererea pentru chemarea in judecata, pt plata pensiei de intretinere, si daca trebuie depusa la Judecatorie in mai multe exemplare

Domnule Preşedinte

Subsemnatul ..............., având C.N.P. ..........., domiciliat în Orş. ............, Str. ......... Nr. ........., Jud........., în calitate de fiu major al pârâtului ............, având C.N.P. ................, domiciliat în Sat. ........., Com. .........., nr. ..... ap. ..Jud......, actualmente locuind cu chirie în Orş. ....., Str. ..... solicit chemarea acestuia in judecata , prin care solicit instanţei, ca prin hotărârea ce o va pronunţa să dispună obligarea pârâtului la plata unei PENSII DE ÎNTREŢINERE din venitul mediu pe economie, deoarece pârâtul, nu lucrează cu carte de munca, munceşte ca zilier, într-o cotă parte procentuală prevăzută de lege, reprezentând contribuţia care îmi revine mie, reclamantului, în temeiul obligaţiei legale de întreţinere , la cheltuielile de întretinere, învăţătură şi pregătire profesională . Totodată, ţin să vă aduc la cunoştinţă că, pârâtul nu a contribuit niciodată la creşterea şi educarea mea, el abandonându-mă după vârsta de 2 ani, iar în conformitate cu prevederile art. 532 din Codul Civil solicit obligararea pârâtului la plata pensiei de întreţinere, până la terminarea studiilor, iar în cazul în care acesta refuză plata pensiei de întreţinere cu rea credinţă, să se supună legii in vigoare. Solicit obligararea pârâtului la plata pensiei de întreţinere începând cu data depunerii cererii ........, care doresc să fie virată lunar în contul meu, deschis la.....,având codul IBAN:............... În prezent, eu reclamantul, sunt student, urmând cursurile de zi, ale Facultăţii de ........., anul.......... din cadrul Universităţii......şi mă aflu în continuarea studiilor conform adeverinţei nr , emisă de acestă unitate de învăţământ . În drept, întemeiez cererea pe dispoziţiile art. 499, art 527 – 530 din Codul Civil În dovedire, solicit încuviinţarea probei cu înscrisuri: - adeverinţă de student nr. /.., copie certificat de naştere, copie C.I. Solicit judecarea cauzei în lipsă, în conformitate cu art. 411 alin. (1) pct. 2) din Codul de Procedură Civilă . În conformitate cu art. 453 din Codul de Procedură Civilă, solicit instanţei să oblige pârâtul la plata cheltuielilor de judecată ocazionate de acest proces.
DOMNULUI PREŞEDINTE AL JUDECĂTORIEI ....
Data ....... Semnatura
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:23, 27 Iunie 2016
Dacă lucrează zilier fără carte de muncă, va fi obligat să vă ajute cu maxim 231 lei lunar, din salariul MINIM pe economie, NU din salariul mediu. Salariul minim este 12500 brut și 925 net.
In rest e OK, cererea , pot sa o depun la Judecatorie , fara avocat ??
Aveti acest drept legal sa o depuneți la ragistratura judecatoriei, in 2 exemplare, si sa cereti judecarea in lipsa.
E bine sa adăugati la temei juridic si art. 529 cod civil, si de asemenea sa precizati procentul maxim din venitul minim pe economie, nu din cel mediu.
Ramânând la pretentia de venit mediu care nu este prevazuta de lege, riscati ca cererea sa va fie admisa doar in parte, si sa-i platiti jumatate din posibilele cheltuieli de judecata ale tatalui.
El poate depune intampinare prin care sa dovedeasca ca nu realizeaza venit mediu, si cu siguranta i se va admite intampinarea. Pe de alta parte e bine sa va judecati fara avocat, sau sa cereti avocat din oficiu, deoarece, unui om care lucreaza zilier nu ai din ce sa-l executi silit, daca ar fi obligat sa va plateasca cheltuielile de judecata, practic nu se va putea realiza acest lucru atata timp cat nu are un venit oficial urmaribil.
pot sa o depun la Judecatorie , fara avocat

daca nu aveti avocat ce cheltuieli de judecata aveti ? 20 de lei taxa de timbru ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata pensiei alimentare de catre tata Cocollino Cocollino Buna ziua, Ma numesc Corina, sunt din Bucuresti si in urma divortului fiica noastra a ramas in grija mea. Tatal ei nu mi-a platit nici un leu din pensia ... (vezi toată discuția)
model cerere stabilire pensie intretinere major mihalacheandreea19 mihalacheandreea19 Buna ! Parintii mei sunt divortati din anul 2005..eu am ramas la mama si mi`a platit pensia alimentara in continuare chiar daca am facut 18 ani am ramas de ... (vezi toată discuția)
Caz pro-bono Narcis0 Narcis0 Accepta cineva un caz pro-bono? Pentru majorare pensie intretinere a doi minori. Multumesc anticipat. (vezi toată discuția)