sunt divortata de 5 ani . am cumparat impreuna cu fostul sot un teren pe care am construit un spatiu comercial . in urma cu o saptamana fostul sot a decedat . mentionez ca nu am inaintat actiunea de partaj . din casatorie nu au rezultat copii .
va rog sa imi spuneti din cine va fi constituita masa succesorala privind cota parte a fostului sot , din aceasta proprietate.
multumesc
cyan
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
In cazul in care spatiul a fost construit pana la divort masa succesorala va fi constituita din valoarea terenului si a spatiului comercial.
Daca ati construit singura spatiul comercial trebuie sa demonstrati acest lucru cu facturi, etc. dar trebuie sa aveti in vedere ca trebuia sa aveti acordul sotului sa construiti pe terenul care constituia bun comun. Mostenitorii sotului pot cere o despagubire daca nu ati construit cu acordul coproprietarului.
Buna ziua,
Masa succesorala este constituita din totalitatea bunurilor ce au apartinut defunctului.
Va trebui sa va adresati fie notarului fie instantei unde se va dezbate succersiunea acestuia aratand ca aveti un drept asupra unei cote ce va revine prin partaj in urma divortului de acum 5 ani.
Cota va fi de 1/2 din bunurile realizate in perioada casatoriei fara imbunatatirile ulterioare.
Va veti judeca cu ascendentii (parintii lui( si colateralii (fratii si surorile) acestia fiind SINGURII MOSTENITORI!
Va sfatuiesc sa va adresati unui avocat care sa va sprijine.
Partaj
onisim
Buna ziua!Am o nelamurire!?Sunt casatorit de 6 ani am un copil de 5 ani si stau in casa sotiei,adica a fost cumparata inainte de casatorie de ea.Eu am vreun ... (vezi toată discuția)
Mostenire
Vlad2013
Buna dimineata,
Mai intaii,a decedat sora mea,apoi sotul acesteia .
N-au avut copii si nu a lasat,prin testament,niciunei persoane,averea lor.
Ca ... (vezi toată discuția)