avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita banca
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita banca

Buna ziua,

In cazul in care la aceasi banca exista doua credite pe numele aceleiasi persoane , unul de refinantare a unui alt credit (care a fost la alta banca) si unul de nevoi personale, ambele declarate scadente anticipat, doua contracte diferite, se face doar o executare silita dar executorul este obligat sa faca doua executari silite diferite, cate una pentru fiecare contract de credit?

va multumesc.
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 13:38, 27 Iunie 2016
Executarea silita va incepe ptr.fiecare titlu executoriu/contract credit.
Cum adică se face doar o executare, dar executorul este obligat să facă două executări ?

Dacă în loc de dar este sau, atunci răspunsul este- depinde cum cere creditorul, sau cum decide executorul. Dacă face 2 cereri separate, sunt 2 executări. Dacă face o singură cerere, dar executorul deschide 2 dosare de executare, sunt 2 executări. În celelalte cazuri, este una singură. Cel mai probabil vor fi 2 executări, sunt 2 creanțe diferite, cu garanții diferite.
multumesc frumos pentru raspuns, sunt interesata de acest fapt pentru ca, o creanta este de 11000 lei, iar cealalta este de 21000 lei si din cate am inteles pentru sumele sub 10000 nu se face executare pentru bunuri mobile si imobile. urmeaza sa fac catre banca o plata si m-am gandit sa platesc pt fiecare contract astfel incat sa se ajunga cu suma sub 10000 lei/contract restanta, pt evitarea executarii bunuriilor mobile si imobile, deoarece am citit ca se poate ajunge la executarea imobilului si pentru creditele de nevoi persoanle fara ipoteca. eu nu am nimic pe numele meu insa are coplatitorul, am incercat sa ajung la o intelegere cu banca pta plati esalonat sumele datorate insa imi cer niste sume exaggerate pe care sa le platesc saptamanal. si daca exista sanse mari ca pentru astfel de sume (din care in urmatoarea saptamana sa se achit apx 8000 lei) sa se scoata la vanzare casa a carei valoare este de apx 4 miliarde?
trebuie să știți că nu se execută imobilul pentru creanțe sub 10.000 lei doar dacă există alte bunuri urmăribile, cum ar fi salariul. Altfel, pot fi executate imobilele.
Cred că, dacă plătiți în așa fel încât să ajungeți cu ambele creanțe sub 10,000 lei, apoi faceți un angajament de plată eșalonată a restului de debit, nu se va ajunge la executare silită imobiliară.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita banca SOFYKRL SOFYKRL Buna ziua, Am doua credite la unicredit bank care au fost declarate scadente anticipat, suma totala fiind de 35000 ron, au trimis o instiintare de ... (vezi toată discuția)
Somatie executare silita cheltuieli de judecata- plata esalonata Adrianflorina81 Adrianflorina81 am primit o somatie pentru o executare silita a unor cheltuieli de judecata, sunt de acord sa le platesc dar nu am de unde toata suma in intregime in valoare ... (vezi toată discuția)
Executare silita credit nevoi personale mariusbm mariusbm Buna ziua, Sunt sigur ca s-a discutat de nenumarate ori acest subiect dar rog un mic ajutor. Eu si sotia mea avem cate un credit de nevoi personale ramas ... (vezi toată discuția)