avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 163 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... numire curator
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

numire curator

Mama a obtinut pentru fiica sa o sentinta civila de punere sub interdictie si, totodata, numirea mamei in calitate de curator special, pana la ramanerea definitiva a hotararii de punere sub interdictie. Calitatea mamei de curator trebuie sa existe si dupa ramanerea definitiva a hotararii de punere sub interdictie, insa in ce temei legal, avand in vedere ca, art. 178 lit. a) si b) NCP se refera la persoane bolnave, insa capabile.
Mergeti la autoritatea tutelara cu sentinta de punere sub interdictie legalizata si mama va fi numita tutore prin alta decizie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punere sub interdictie NicolaieS NicolaieS Am cerut punerea sub interdictie si tutela pt. mama mea, care este bolnava de alzheimer. In prima instanta, Judecatoria Sectorului 3 a hotarat punerea sub ... (vezi toată discuția)
Deschidere succesiune corina stancu corina stancu tatal meu a murit acum 1 saptamina, mama este diagnosticata cu Alzheimer. actul de deces al tatalui precum si actul de proprietate al apartamentului parintilor ... (vezi toată discuția)
Punere sub interdictie major. instituiere tutela aartist aartist Buna seara, Vecina mea este bolnava fiind oligofrena si locuieste cu un fiu major deplin capabil. Cum poate fiul sa devina tutorele mamei sale, astfel incat ... (vezi toată discuția)