avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Mentionare definitiv si irevocabil
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Mentionare definitiv si irevocabil

Buna ziua!

La sfarsitul lunii aprilie am inaintat o cerere pentru a corecta o eroare materiala (in sentinta de divort a fost gresita numele copilului). Am primit o comunicare in care scria ca va fi corectat numele copilului. Am primit termen la apel 30 de zile. Comunicarea am primit-o pe data de 01.06.2016. Intrebarea mea ar fi ce fel de cerere sau ce acte trebuie sa depun ca sa primesc cat mai repede mentionarea cu definitiv si irevocabil. As avea nevoie de sentinta corectata cat mai repede fiindca am rezervat concediul in strainatate din 8 iulie, si fara sentinta corectata nu pot sa fac pasaport copilului. Si as avea inca o intrebare: in aprilie am achitat taxa pentru pasaport minori pentru 3 ani. Cand am predat actele la sectia pasapoarte am fost refuzata din cauza mai sus mentionata. Intrebarea este daca taxa pe care am platit-o pentru pasaportul pentru 3 ani e valabil si in cazul in care numai in regim de urgenta pot sa mai fac pasaportul pentru un an, sau ce pot sa fac in cazul acesta? Multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 12:28, 28 Iunie 2016
Ma tem ca nu aveti cum sa urgentati scurgerea celor 30 de zile :(

Ar fi o posibilitate ca sa mergeti impreuna cu fostul sot, la judecatorie si sa declarati, fiecare in parte, ca renuntati la apel.
Nu pot sa ma duc cu fostul sot, fiindca de ani de zile n-am mai vorbit cu el, si dupa cum am aflat e undeva prin strainatate. N-am cum sa dau de el :(
Dar cele 30 de zile se termina pe 1 iulie. Numai nu stiu cum trebuie sa cer (ce acte trebuie sa mai depun) sa primesc stampila cu definitiv si irevocabil cat mai repede :(
Dupa terminarea celor 30 de zile, mergeti cu hotararea primita, la judecatorie sa va puna pe ea stampila cu mentiunea definitiv.
Dupa expirarea termenului de 30 zile libere(adica nu intra in calcul ziua in care incepe sa curga termenul si nici cea in care se implineste)mergeti la arhiva instantei si faceti o cerere prin care solictati eliberarea unei copii conforme cu originalul cu mentiunea"definitiva".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot anula o sentinta de divort care nu e inca definitiva si irevocabila? beatrice_daniela beatrice_daniela Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspun:se mai poate anula o sentinta care a fost pronuntata in ian.2010 dar care nu are inca stampila de definitiv si ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca... aisha10 aisha10 Buna seara!Am primit hotararea de divort cu termen de 30 de yile pentru recurs.Daca in aceasta perioada,de 30 de yile,fostul sot nu face recurs,voi primi ... (vezi toată discuția)
Divort in lipsa paratului? roxana_b roxana_b Buna ziua Sunt despartita de sotul meu din septembrie 2008, insa din lipsa de bani am introdus actiunea de divort abia in iunie 2009. A fost stabilit primul ... (vezi toată discuția)