avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Decont TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Decont TVA

Am o mare problema. Am facut o investitie pe firma in urma careia, in calitate de platitor de TVA, am cerut o rambursare de TVA. In anul urmator, am cerut sa nu mai fiu platitor, nestiind ca in Codul Fiscal se prevede ca TVA-ul se intinde pe o perioada mai mare, in care urma sa fie platit inapoi statului. Astfel ca acum Anaf ul imi imput tot TVA ul de care am beneficiat, plus penalitatile de rigoare. Am cerut sa fiu din nou platitor de TVA, dar acum nu stiu daca voi primi acceptul.
Nu stiu daca am fost destul de explicit, si daca cineva stie cum se poate proceda, intrucat suma este foarte mare.
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 13:36, 29 Iunie 2016
Probabil ca puteti aplica ART. 305 Cod fiscal - Ajustarea taxei deductibile în cazul bunurilor de capital

Cititi articolul 305 si normele:

Exemplul nr. 5:

În anul 2010 o societate achiziționează un spațiu comercial (imobil) destinat exclusiv operațiunilor scutite fără drept de deducere constând în jocuri de noroc. TVA aferent acestui un spațiu comercial care nu a fost dedusă la achiziție a fost în sumă de 3.000.000 lei. În anul 2016 societatea în cauză alocă cca 40% din suprafața bunului imobil pentru activități de alimentație publică (restaurant), taxabile. Conform acestei alocări persoana impozabilă va efectua în anul 2016 o ajustare pozitivă aferentă perioadei rămase din perioada de ajustare, respectiv 14 ani, astfel: 3.000.000 x 40% / 20 x 14 = 840.000 ajustare pozitivă).

Ar trebui sa va inregistrati in scopuri de TVA si sa desfasurati operațiuni care dau drept de deducere a taxei. Nu ati mentionat ce investitie e vorba, eu presupunand ca e vorba de o cladire.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Iunie 2016
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pro rata ani22 ani22 Daca in anul 2017 am fost o intreprindere impozabila. Mentionez ca obiectul de activitate este \"inchirierere si subinchirierea bunurilor mobile...\" si am ... (vezi toată discuția)
Inchiriere partiala imobil gabi_karmen gabi_karmen O societate comerciala platitoare de TVA doreste sa ofere spre inchiriere o parte din cladirea pe care o detine si in care are si sediul. Factura pe care o ... (vezi toată discuția)
Persoana juridica vinde imobil cu tva sau fara tva unei persoane fizice / juridice ??? ZMM ZMM SC (platitoare de TVA) achizitioneaza ( fara TVA) - 2007 - in urma unei licitatii- prin lichidator judiciar- un imobil compus din Cladire + teren aferent ... (vezi toată discuția)