Bună ziua,
Dna dr. de familie m-a informat ca femeile gravide sunt asigurate în sistemul public de asigurări de sanatate, chiar și în cazul nerealizării de venituri.
Doresc sa aflu cum se face dovada de asigurat, cerută de maternitatea unde voi naște.
Mulțumesc frumos.
Va mai rog sa îmi spuneți când puteți, pentru perioada cât am fost coasigurata (soțul era salariat, acum nici el nu mai este), ce anume trebuie dus ca dovada?
Dar pentru perioada cât am plătit contribuția, CAS dar nu aveam venituri? În acest caz pot prezenta chitanțele de la Fisc? Știu ca le prezentam lunar chitantele pentru a fi introduse în sistemul lor, căci ei nu comunicau cu Fiscul.
Pentru perioadele in care va plateati contributia ca si persoana fara venit,veti prezenta toate documentele care atesta plata contributiei de sanatate la ANAF,( chitante) iar pt perioada in care ati fost coasigurata sotului asigurat salariat , ar trebui sa luati legatura cu fostul angajator al sotului sa va elibereze copii dupa Declaratiile 112 depuse lunar la ANAF si unde apareti declarata ca coasigurata a acestuia