avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract vanzare cumparere teren ce nu este ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract vanzare cumparere teren ce nu este dezmembrat inca

Buna ziua,

Urmeaza sa fac un contract de vanzare cumparare asupra unei parcele de teren ce nu este dezmembrata inca si de aceea vom merge la notar sa facem o promisiune de vanzare conform unei schite ce a fost depus de topograf spre dezmembrare.

Vor fi niste clauze in contract, precum daca pana la data x nu se vor intocmi actele de dezmembrare si nu va fi incheiat contractul de vanzare cumparare, vanzatorul va inapoia banii primiti avans + eventuale daune, dar ce vreau eu sa stiu cat ar fi de sigura o asemenea clauza? recomandati sa mai specific si altceva pentru a fi sigur?

Nu as vrea sa ajung in situatia in care sa umblu pe la vanzator sa-mi recuperez banii sau in instanta.

Multumesc,
O zi buna
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 15:17, 28 Iunie 2016
Promisiunea bilaterala de vanzare-cumparare incheiat in forma autentica cu respectarea prevederilor NCC in aceasta materie este destul de sigura,fara indoiala ca daca promitentul-vanzator este de rea credinta este posibil sa va judecati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promisiune bilaterala de vanzare-cumparare nn1953 nn1953 Buna ziua. La data de 19 martie 2015, am incheiat la notar o promisiune bilaterala de vanzare-cumparare pentru un teren de 2200 m.p.,eu fiind cumparatorul. Am ... (vezi toată discuția)
Promisiune bilaterala de vanzare cumparare namian namian Buna seara, Daca am semnat o promisiune bilaterala de vanzare-cumparare pentru un imobil, in 20 ianuarie 2020, ca promitent cumparator, termenul de incheiere ... (vezi toată discuția)
Clauză antecontract v-c nerespectată de dezvoltator. pot renegocia contractul? kaz89 kaz89 Buna ziua,acum cateva luni am cumparat o garsoniera intr-un cartier rezidential in valoare de 33000eur.Initial am platit 1500 euro pentru rezervare,ulterior am ... (vezi toată discuția)