avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Masina neînmatriculata dar plătesc impozit
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Masina neînmatriculata dar plătesc impozit

Buna ziua , acum 3 ani mi-am adus o masina din Italia si am vrut sa o matriculez, am scos primul si al doilea număr rosu , apoi am plecat din Romania si nu am mai inatriculat-o , cu gândul ca daca nu am imatriculat-o nu platesc impozit ! Cand am venit acasa mam trezit cu impozitul pe toti acesti ani , nu am circulat , nu circul cu masina, de ce trebuie sa platesc impozit ! Se poate face ceva ? Astept raspuns , va multumesc
Cel mai recent răspuns: valipopa , utilizator 13:23, 1 Septembrie 2023
Atat timp cat dv confirmati am scos primul si al doilea număr rosu , este evident ca figurati in baza de date ca detinator al vehiculului,pentru care datorati obligatii fiscale
Conform prevederilor codului fiscal
ART. 468 - Reguli generale
(1) Orice persoană care are în proprietate un mijloc de transport care trebuie înmatriculat/înregistrat în România datorează un impozit anual pentru mijlocul de transport, cu excepția cazurilor în care în prezentul capitol se prevede altfel
[ link extern ]
"Conform prevederilor exprese ale art. 471 alin. 3 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, în cazul în care mijlocul de transport este dobândit în alt stat decât România, proprietarul acestuia are obligația să depună o declarație la organul fiscal local în a cărui rază teritorială de competență are domiciliul, sediul sau punctul de lucru, după caz, și datorează impozit pe mijloacele de transport începând cu data de 1 ianuarie a anului următor înmatriculării sau înregistrării acestuia în România.

Impozitul pe mijlocul de transport este datorat pentru întregul an fiscal de persoana care deține dreptul de proprietate asupra unui mijloc de transport înmatriculat sau înregistrat în România la data de 31 decembrie a anului fiscal anterior.
Prin urmare momentul juridic de la care se naște obligația achitării impozitului este înmatricularea mijlocului de transport."

Deoarece textul de lege poate fi interpretat,-- inmatricularea nefiind specificata ca fiind definitiva sau provizorie fiecare parte implicata isi da cu parerea. Dpv al autoritatii fiscale, (pt, ca este in avantajul ei) si inmatricularea provizorie tot inmatriculare se numeste. Deci impozitarea se aplica de la 1 ian anul urmator eliberarii primului set de numere provizorii.
Ultima modificare: Vineri, 1 Septembrie 2023
valipopa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata impozit auto akymyka akymyka Buna ziua! Am achizitionat anul trecu un autoturism din comunitate, cu care am circulat o luna cu numerele provizorii de Germania si trei luni cu numerele ... (vezi toată discuția)
Impozit auto pentru masina casata enco enco Buna ziua. Am o masina veche pe care intentionez s-o casez. Sunt obligata sa achit impozitul auto pe toata perioada ramasa pana la sfarsitul anului ? Conform ... (vezi toată discuția)
Plata impozit mijlocului de transport conform legii 227/2015 dragos_m_olteanu dragos_m_olteanu [i]]Articolul 471 din Legea 227/2015 prevede ART. 471 - Declararea şi datorarea impozitului pe mijloacele de transport (1) Impozitul pe mijlocul de ... (vezi toată discuția)