avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit auto pentru masina casata
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit auto pentru masina casata

Buna ziua.
Am o masina veche pe care intentionez s-o casez. Sunt obligata sa achit impozitul auto pe toata perioada ramasa pana la sfarsitul anului ? Conform art. 468 alin.2 din codul fiscal "impozitul pe mijloacele de transport se datoreaza pe perioada cat mijlocul de transport este inmatriculat sau inregistrat in Romania".
Dar vine art. 471 cu alin. 4 care "zice" ca " in cazul radierii din circulatie a unui mijloc de transport, proprietarul are obligatia sa depună o declaratie la organul fiscal ......in termen de 30 de zile de la data radierii, si inceteaza sa datoreze impozitul incepand cu data de 1 ianuarie a anului urmator".
Cam confuz, nu ? Odata cu predarea masinii la Remat automat aceasta va fi scoasa din circulatie, deci nu mai este inmatriculata. Nemaifind inmatriculata, nu se mai datoreaza impozit ...
Am vreo varianta ?
Cel mai recent răspuns: sorina_elena , utilizator 12:38, 30 Mai 2017
Varianta ar fi fost sa nu fi achitat integral impozitul anual,iar la achitarea ultimei transe sa depuneti documentul care atesta radierea bunului mobil
Daca ati achitat integral impozitil aferent 2017 ,nu mai puteti recupera impozitul aferent auto pentru perioada diferenta
nu am achitat decat prima jumatate a anului, dar mi s-a specificat clar ca va trebui sa achit integral X-(
Conform Legii 227/2015 art 471 art 4 datorati impozit pe autoturism pentru tot anul.Incetati sa datorati impozit cu data de 1 ianuarie a anului urmator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art. 471 cod fiscal. sistem nou de calcul al impozitului auto? pop sorin pop sorin ART. 471 - Declararea şi datorarea impozitului pe mijloacele de transport (1) Impozitul pe mijlocul de transport este datorat pentru întregul an fiscal de ... (vezi toată discuția)
Impozit anual pe auto radiat la 16 ian 2017? Georgia55 Georgia55 Masina avariata in urma unui accident, vanduta cu contract de vanzare cumparare in scopul dezmembrarii. Mergand la primarie sa solicit radierea, la 16 ian 2017 ... (vezi toată discuția)
Plata impozitului masina radiata din circulatie in 14.01.2016 claudiaticala claudiaticala Buna ziua, imi spuneti va rog, daca este adevarat, conform noului Cod Fiscal, ca pentru o masina radiata din circulatie cu certificat de radiere trebuie ... (vezi toată discuția)