avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 200 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale impozit anual pe auto radiat la 16 ian 2017?
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

impozit anual pe auto radiat la 16 ian 2017?

Masina avariata in urma unui accident, vanduta cu contract de vanzare cumparare in scopul dezmembrarii. Mergand la primarie sa solicit radierea, la 16 ian 2017 mi se spune ca trebuie platit impozitul pe tot anul pt auto pe care il radiez. Cum este posibil o lege atat de aberanta, sa platesc impozit pana la 31 dec 2017 cand eu nu mai beneficiez de acest bun. Dupa ce ca am suferit asa o mare pierdere, trebuie sa platesc primariei ca nu mai am acel bun ???!!! Chiar asa spune legea sau este o eroare, caci nu mi se pare posibil asa ceva, asta ar depasi orice limita a logicii si a bunului simt. Va multumesc si imi scuzati indignarea !
Cel mai recent răspuns: Georgia55 , utilizator 16:59, 17 Ianuarie 2017
Cod Fiscal
CAPITOLUL IV - Impozitul pe mijloacele de transport
ART. 468 - Reguli generale
(1) Orice persoană care are în proprietate un mijloc de transport care trebuie înmatriculat/înregistrat în România datorează un impozit anual pentru mijlocul de transport, cu excepția cazurilor în care în prezentul capitol se prevede altfel.
(2) Impozitul pe mijloacele de transport se datorează pe perioada cât mijlocul de transport este înmatriculat sau înregistrat în România.

[ link extern ]

Norme metodologice cod fiscal
SECȚIUNEA a 4-a - Declararea și datorarea impozitului pe mijloacele de transport
124. Impozitul pe mijloacele de transport se datorează pentru întregul an fiscal de persoana care deține dreptul de proprietate asupra unui mijloc de transport înmatriculat sau înregistrat în România la data de 31 decembrie a anului fiscal anterior și încetează de a se mai datora începând cu 1 ianuarie a anului fiscal următor în următoarele situații:
b) radierea mijlocului de transport din circulație; ori

[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 17 Ianuarie 2017
cyan, moderator
Va multumesc pt. raspuns, dar conform alin 2 din art.468, cum ca impozitul se datoreaza pe perioada cat mijlocul de transport este înmatriculat sau înregistrat în România, ori mijlocul meu de transport in cateva zile nu va mai fi inregistrat in Romania va intreb care art. din aceasta lege aberanta primeaza?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Returnare taxe si impozite locale dtigau dtigau Acum doua saptamani am radiat doua vehicule din evidenta financiara a administratiei publice locale. Pentru ambele vehicule am platit in luna ianuarie 2016 ... (vezi toată discuția)
Impozit auto constantinconstantin constantinconstantin daca se doreste radierea din circulatie a unei masini vechi , dar nu se doreste sa fie vanduta ci sa fie pastrata , fara sa se circule cu ea , se mai datoreaza ... (vezi toată discuția)
Masina neînmatriculata dar plătesc impozit VirgilSiminoc VirgilSiminoc Buna ziua , acum 3 ani mi-am adus o masina din Italia si am vrut sa o matriculez, am scos primul si al doilea număr rosu , apoi am plecat din Romania si nu am ... (vezi toată discuția)