avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Decontare cheltuieli pe firma.
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Decontare cheltuieli pe firma.

Buna ziua. Ma intereseaza o parere despre decontarea chelt. de transport facturate de firma de transport pe firma noasta. Firma noastra a facut demersuri la ambasada ( invitatii, diverse taxe)pt. ca angajatii firmei mama sa poata veni la firma noastra sa ne ajute la pregatirea unui audit. As vrea sa decontez aceste cheltuieli cu transportul de la aeroport si cu taxele pt.acesti invitati care sunt angajati ai firmei mama. Pot sa decontez aceste cheltuieli avand in vedere ca facturile s-au emis asa pe firma noastra.
Cel mai recent răspuns: elena13 , utilizator 08:38, 30 Iunie 2016
Buna ziua,
Aceste cheltuieli se incadreaza intr-un decont si pot fi considerate cheltuieli deductibile, deoarece prin efectuarea lor se asigura o buna desfasurare a activitatii societatii.
Cu stima, echipa Reinvent Consulting
Multumesc pentru raspuns. Credeti ca as putea invoca un articol de lege?
Cred ca firma mama trebuie sa emita o factura pentru serviciile efectuate. Daca s-a ales aceasta cale, atunci in decontul atasat se scad cheltuielile suportate de dvs. si se factureaza diferenta. Oricum, chiar daca se face cum zic eu sau nu, facturile emise pe numele dvs. se inregistreaza in contabilitate. Numai ca, un eventual control, le va considera nedeductibile: atat referitor la TVA, cat si la impozit pe profit.
Multumesc pt.raspuns. Ce ziceti de de Norme metodologice sectiunea 5/13. alin.1./b ce se refera la art.25 alin 1 din Codul Fiscal. Credeti ca as putea aplica asta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva 50% 1 iul karmem karmem buna ziua, am citit noile prevederi din codul fiscal de la 1 iul 2012 si am o nelamurire. Am citit ca la cheltuielile cu intretinere, reparatii, combustibil, ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile pitirut pitirut Buna seara.DRecent am avut control fiscal general si am fost informati ca e ceva timp(2.ani)firma noastra cumpara ptr.salariati abonamente cfr ptr.a se deplasa ... (vezi toată discuția)
Factura pe numele salariatului Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua! Un salariat face cursuri de engleza si i-a fost intocmita factura pe numele lui, nu al firmei, factura nu contine tva. Pot sa o inreg. in ... (vezi toată discuția)