Buna ziua!
Am un vecin care, de mai bine de 1 an și jumătate pune muzică după ora 22.00, chiar după ora 0.00 uneori.
Nu l-am reclamat la poliție deoarece sunt colegă de serviciu cu soția acestuia, dar la sfârșitul săptămânii trecute a întrecut măsura și limita bunului simt, în sensul că a în jurul orei 00.28 a dat drumul la muzică , eu l-am sunat să dea muzica mai încet sau să o oprească, iar el a început să mă sune.M-a sunat până în jurul orei 1.00, iar dimineată mi-a dat trezirea, sunându-mă din nou.
Am mers la poliție si am depus plângere împotriva acestuia, acuzându-l de hărțuire telefonică și încălcarea liniștii și ordinei publice.
polițistul din comună mi-a luat plângerea, dar fară să mi-o înregistreze.Când am cerut un număr de înregistrare, mi-a spus că șeful de post este cel care înregistrează și că, momentan nu este, dar că o să mă cheme ei la post.
Intrebare:
Nu putea, întradevăr, ajutorul șefului de post să înregistreze acea plângere, sau intenționat nu a înregistrat-o?
Ce trebuie eu să fac în continuare?
Vă mulțumesc !
Sa depuneti o sesizare Inspectoratul judetean de politie in care sa mentionati "ajutorul" ajutorului sefului de post. La IPJ in mod sigur veti primi numar de inregistrare.
Asa il puteti "ajuta" sa se ocupe cu alte treburi decat cele pentru care s-a angajat in politie. Sau mai exista posibilitatea ca ajutorul sefului de post sa nu stie sa scrie si atunci astepta "ajutorul" sefului de post.
E posibil sa o înregistreze ca reclamație civila.
Fapta nu prea cred ca va avea caracter penal.
Mergeți la politie și mai cereți lămuriri deocamdată și poate se va rezolva totul amiabil.
Ii poate atrage atenția vecinului sa nu mai procedeze asa.