avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... suspendare activitate PFA pentru indemnizatie crestere ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

suspendare activitate PFA pentru indemnizatie crestere copil

Buna ziua,

Inregistrez venituri impozabile ca persoana fizica autorizata , iar in data de 27 mai am nascut. In acest moment sunt in concediul de lauzie, iar apoi voi continua cu concediul pana la cele 126 de zile. As dori sa intreb:

1 -cand se suspenda activitatea PFA ? la terminarea concediului sau cat mai curand dupa nastere? Ce prevede legea sau cum este mai avantajos pentru mine din punct de vedere financiar.

2- ce venituturi se vor lua in calcul pentru stabilirea indemnizatiei de crestere a copilului?
3- Daca suspend activitatea in luna iulie, veniturile realizate pana la nasterea copilului se vor imparti la sapte luni(pana in iulie) sau pana la nasterea copilului?(luna mai) .
3- Sumele primite pentru concediul de maternitate sunt venituri neimpozabile. Se iau sau nu in calcul la stabilirea indemnizatiei?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: alexandra-cc , utilizator 15:38, 29 Iunie 2016
1. Activitatea PFA trebuie suspendata cel mai tarziu cu ziua cu care solicitati indemnziatie pentru concediu crestere copil (CCC).

2. Indemnizatia pentru concediu de maternitate nu este impozitata (este o exceptie de la regula impozitarii veniturilor) dar se are in vedere la stabilirea indemnizatiei pentru CCC.

3. Cum se calculeaza indemnizatia pentru CCC in cazul PFA cititi pe:
www.avocatnet.ro/content/for...

Va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de maternitate dan0007 dan0007 Incepand din octombrie 2012 am avut un contract tip \\"plata cu ora\\" pentru activitati realizate intre lunile octombrie 2012-mai 2013. Salariul pentru aceste ... (vezi toată discuția)
Pfa concediu prenatal si postnatal roxete roxete Buna seara! Am un pfa si e singura mea sursa de venit. Sunt insarcinata si ar trebui sa intru in perioada concediului prenatal dupa care in cel postnatal. ... (vezi toată discuția)
Pfa contributia de asigurari sociale de sanatate- contributia pentru concedii si indemnizatii DLS DLS Buna seara, Primele 2 luni jumatate din an am avut statutul de angajat la un SRL iar din luna Martie a acestui an activez ca si PFA cu impozitare pe norma ... (vezi toată discuția)