avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara - Partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara - Partaj

Bună ziua,
Aș dori cât mai detaliat dacă se poate răspunsul la câteva întrebări:
1. Cum se procedează în cazul în care cel ce trebuie să platească pensia alimentară nu respectă obligațiile (nu plătește sau plătește o sumă mai mică față de cea impusă de oficiali) ?
2. Care sunt pașii ce trebuie urmați pentru a se putea începe un proces de partaj ?
3. Cum pot afla cel mai sigur dacă o proprietate X aparține unei persoane Y ?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:21, 17 Iulie 2016
1plangere penala pt abandon de familie sau punerea in executare silita a hot judec prin care a fost stabilita pensia de intretinere2 sa contactati un avocat in cazul in care partajul se va realiza prin instanta 3 cerere de informatii la cartea funciara.Succes!
Mai simplu este să faceți cerere de executare silită deoarece soluționarea unei plângeri penale ptr abandon de familie este de durată și, deseori, nu are succes.

Partajul îl puteți face oricând. Trebuie să faceți o cerere de chemare în judecată și să enumerați bunurile de împărțit. Taxa de timbru este de 3% din masa bunurilor de împărțit. În acest caz ar trebui să angajați un avocat fiindcă este posibil să nu vă descurcați singură.

Pentru a afla informații despre un imobil trebuie să mergeți la Oficiul de Publicitate Imobiliară de pe raza imobilului (cartea funciară), cu o copie de buletin și datele exacte ale imobilului. Completați o cerere tip, plătiți o taxă de 20 lei și în 2 zile puteți ridica extrasul CF.
Dupa cate luni consecutive de neplata pot depune o cerere de executare silita?
Avand in vedere ca sunt major si ar trebui sa primesc pensie alimentara pentru continuarea studiilor.
Ce masuri poate lua instanta in cazul neplatii?!

As vrea sa renunt la facultatea in curs si sa ma inscriu la alta. Mai pot primi pensie alimentara?
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Iulie 2016
puiuandrei, utilizator
Cererea de executare silită o puteţi face oricând, nu este dependentă de perioada de neplată;trebuie însă să plătiţi un avans executorului , pe care îl veţi recupera de la debitor, dacă debitorul are venituri sau bunuri.
În cazul neplăţii, în urma unei plângeri pe care trebuie să o depuneţi la Parchet sau la Poliţie, se iau măsuri de neîncepere a urmăririi penale dacă omul nu are din ce plăti sau dacă nu aţi demonstrat reaua sa voinţă sau poate fi amendat, dar din asta, dvs. tot nu câştigaţi nimic.
Puteţi să vă înscrieţi la ce facultate doriţi, până la terminarea studiilor, dar nu mai mult de 26 de ani împliniţi de dvs. aveţi dreptul la intreţinere.
Nu va complicați cu plângerea penala.
Dacă are venituri îl executați silit.

Parcul se face prin proces.
Redactata acțiunea și apoi va veți judeca.
Puteți cere la instanta sa facă adresa către cartea funciara ca sa aflati dacă este el proprietar sau nu pe acel imobil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot fi recuperate cheltuielile de judecata si plata pesniei alimentare pentru minor anaisee anaisee Buna ziua! As dori sa stiu cum pot fi recuperate cheltuielile de judecate castigate in urma finalizarii unui proces de paternitate. De asemenea as vrea sa ... (vezi toată discuția)
Neplata pensie alimentare ContSters199164 ContSters199164 Buna ziua,am divorzat in anul 2008 am 2 copii.Fostul sot nu mi a platit nici un leu din pensia alimentara ,specific ca nu stiu unde lucreza ,copii sunt cu mine ... (vezi toată discuția)
Pensie retroactiva daria72 daria72 Buna ziua, sunt mama a 3 copii, divortata de aproape un an. Instanta a hotarat ca tatal copiilor sa plateasca pensie alimentara de la data deschiderii ... (vezi toată discuția)