avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... contestare proces verbal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

contestare proces verbal

am fost sanctionat de catre Politia rutiera pentru: - depasire neregulamentara a mai multor autoturisme parcate pe sensul meu de mers in conditiile in care drumul public nu avea marcaje rutiere: axul drumului sau linie intrerupte sau contunua, depasirea interzisa si niciun alt indicator in timp ce din sens invers circula o alta masina, iar distantele (latimea drumului) permit trecerea unei masini pe langa alta. De fapt aceasta strada este intens circulata nu numai de autoturisme , ci si de autobuzele de transport in comun care trec lejer unul pe langa celalat. Politistul mi-a justificat ca el nu poate sa ia nicio masura atata timp cat in aceasta zona nu se produc evenimente rutiere. In cazul meu , un autoturism care circula din sens invers (si circula cu viteza mare in localitate) m-a acrosat si mi-a spart oglinda retrovizoare din partea stanga. VINOVATUL? Am fost eu. am fost sanctionat conform HG. 1391alin. 1. este corect?
Va multumesc!
Art. 120 din REGULAMENTUL din 4 octombrie 2006 de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice
(1)Se interzice depasirea vehiculelor:
j)când din sens opus se apropie un alt vehicul, iar conducatorul acestuia este obligat sa efectueze manevre de evitare a coliziunii;
Se pare ca e legala sanctionarea dvs chiar daca respectivul avea viteza,e culpa dvs ca va aflati pe sensul lui de mers

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala. simplu sau complicat? s i l v i u s i l v i u Am avut recent un accident rutier in care un autoturism care circula pe un drum cu prioritate (venind din stanga mea) a inceput manevra de depasire in ... (vezi toată discuția)
Benzi de circulatie si randuri cyan cyan acum doua zile era sa raman fara permisul de conducere pentru depasire. \\"era\\" ptr ca dupa indelungi :worthy: , :(( si argumente din regulament m-am ales ... (vezi toată discuția)
Cum se sancționează si cine este vinovat? Mavryka Mavryka Buna seara Mergeam cu autoturismul pe DN ,apropinduma de comuna ,reduc viteza si dau semnal stanga urmand sa virez la prima in tersectie pe un drum secundar ... (vezi toată discuția)