am fost sanctionat de catre Politia rutiera pentru: - depasire neregulamentara a mai multor autoturisme parcate pe sensul meu de mers in conditiile in care drumul public nu avea marcaje rutiere: axul drumului sau linie intrerupte sau contunua, depasirea interzisa si niciun alt indicator in timp ce din sens invers circula o alta masina, iar distantele (latimea drumului) permit trecerea unei masini pe langa alta. De fapt aceasta strada este intens circulata nu numai de autoturisme , ci si de autobuzele de transport in comun care trec lejer unul pe langa celalat. Politistul mi-a justificat ca el nu poate sa ia nicio masura atata timp cat in aceasta zona nu se produc evenimente rutiere. In cazul meu , un autoturism care circula din sens invers (si circula cu viteza mare in localitate) m-a acrosat si mi-a spart oglinda retrovizoare din partea stanga. VINOVATUL? Am fost eu. am fost sanctionat conform HG. 1391alin. 1. este corect?
Va multumesc!
Art. 120 din REGULAMENTUL din 4 octombrie 2006 de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice
(1)Se interzice depasirea vehiculelor:
j)când din sens opus se apropie un alt vehicul, iar conducatorul acestuia este obligat sa efectueze manevre de evitare a coliziunii;
Se pare ca e legala sanctionarea dvs chiar daca respectivul avea viteza,e culpa dvs ca va aflati pe sensul lui de mers