avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Parcela din domeniu public S1- ocupata de proprietate ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Parcela din domeniu public S1- ocupata de proprietate privata

Buna ziua,

As dori sa stiu carei autoritati ma pot adresa cu o cerere de verificare a statutului un teren plasat in fata blocului unde locuiesc, in sect 1- zona Banu Manta. Acest teren - adiacent unei alei de intrare spre spatele blocului, si, din informatii mele apartinand domeniului public pana prin anii 80, cand a fost construit blocul - a fost initial ingardit cu un gard de sarma si alaturat unei case invecinate. Acum ceva timp, gardul de sarma a fost desfiintat, si proprietarii de la casa adiacenta au prelungit gardul lor peste acest teren, extinzandu-si curtea astfel prin metoda pasilor mici.

Acum remarc un santier ApaNova in apropierea acelui teren. Pe afisul informativ al santierului, locatarii din zona sunt informati ca acolo se executa lucrari de "degrevare a proprietatii adiacente -cu adresa exacta, proprietari, date contact etc- a conductei de alimentare cu apa a cartierului". In imediata vecinatate a acestie case exista un punct termic si o statie pompare Apa Nova. Din informatiile mele, niciodata o conducta importanta de apa nu poate trece pe sub o proprietate privata, deci este clar ca prin metode nu tocmai ortodoxe acel teren alipit proprietatii este scos din circuitul public (o miscare abuziva, s-au falsificat acte cadastrale) Inteleg ca acolo urmeaza sa fie construit un bloc privat care va umbri efectiv blocul in care locuiesc.
Intrebarea: este posibil sa fie trecuta in proprietate privata o parcela de teren din domeniu public, in zona ultra centrala (sector 1, la 300 m de Primaria S1 Banu Manta)? Faptul ca au existat conducte de alimentare apa mari sub acel teren nu este un semn clar ca el apartine domeniului public? Lucrarile de deviere a traseului care se fac acum se fac din bani publici, in beneficiul unui privat care urmeaza sa construiasca ilegal in plin centrul Bucurestiului.
Ultima modificare: Joi, 30 Iunie 2016
MAYA2, utilizator

Alte discuții în legătură

Zona de protectie criss_media73 criss_media73 am un teren intravilan care are o conducta de apa pe el . conform legii nu pot construi pa el la o distanta mai mica de 10 metri de respectiva teava , insa ma ... (vezi toată discuția)
Situatie cadastrala complicata - greseala primarie, suprapunere cu drum si conducta de apa cpx cpx Buna seara, Doresc sa achizitionez o parte a unui teren (aprox 20*40m) ce are in vecinatatea stanga drum pietruit (pamant batatorit) pe toata lungimea lui, ... (vezi toată discuția)
Conducta de apa aflata in subteranul terenului meu- pot sa construiesc? razvan0786 razvan0786 sunt proprietarul unui teren intravilan prin subteranul caruia trece o conducta de apa apartinand acum Apa Nova.Conducta este acola de dinainte de 1970.Nu pot ... (vezi toată discuția)