Buna seara ,am aplicat si participat la u comcurs pt ocuparea uniu post la MapN ,am constatat urmatoarele situatii ;
- persoana care iesea la pensie (subofiter ) a aplicat ptr postul de civil !
- am extras u subiect si a fost rezolvat ....la final am cerut sa vad si subiectul NEEXTRAS ...SURPRIZA A FOST CA APROXIMATIV 30% di intrebari au fost identice in ambele situatii ???adica la subiectul 1 si al subiectul 2 din 20 de intrebari 6-7 intrebareri se regaseau in ambele subiecte ?
INTREBARARILE MELE SUNT :
este legala participarea unui subofiter care iese la pensie sa participe la concurs
repetivitatea de intrebari este legala ........avind in vedere ca au fost 7 legi si ordine de ministru ...si au fost alese un numar limitata de intrebari ce se regaseau in AMBELE SUBIECTE ??
1. Este legala participarea unui fost subofiter la un concurs organizat pentru ocuparea unui loc de munca ca personal civil.
Art.76 din Legea 223/2015
(1) În sistemul pensiilor militare de stat pot cumula pensia cu venituri provenite din situaţii pentru care asigurarea este obligatorie, în condiţiile legii, următoarele categorii de pensionari: a) pensionarii militari care beneficiază de pensie de serviciu;
b) nevăzătorii;
c) pensionarii de invaliditate gradul III, precum şi copiii beneficiari ai unei pensii de urmaş, încadraţi în gradul III de invaliditate;
d) copiii beneficiari ai unei pensii de urmaş, prevăzuţi la art. 48 lit. a) şi b).
.....
2.Nu exista nicio norma juridica care sa interzica repetarea unor intrebari pe biletele de examen.
Cumul pensie
chisnoiu
Buna ziua!
Sunt pensionata la limita de varsta, dar dupa pensionare am continuat activitatea pe acelasi post cu contract de munca pe perioada determinata. ... (vezi toată discuția)