avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Probleme vanzare pe site de anunturi
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Probleme vanzare pe site de anunturi

Buna! Acum cateva zile am vandut o componenta IT, pe un site (bine-cunoscut la noi in tara, de vanzari/cumparari). Un domn din oarecum apropierea localitatii mele, mi a trimis un prim mesaj prin care ma intreba politicos daca produsul mai este la vanzare si care este ultimul pret. Ulterior, dupa ce ne am inteles asupra pretului si ca bunul corespunde anuntului de vanzare publicat, imi trimite printr un mesaj datele sale de contact pentru a i expedia produsul, cu rugamintea de a pune coletul prin posta romana, caci e mai ieftin (refuzand sa colaboram cu alti agenti de curierat, tocmai pe principiul economicitatii). zis si facut. Apoi zilele trecute primesc telefoane peste telefoane, la fel si mesaje precum ca mi a returnat bunul (( pe motiv ca, da corespunde seria si nr cu ce avea el nevoie, dar pentru ca nu i l am impachetat cum trebuie (si nu ca a fost zgarcit si nu a vrut sa alegem alta modalitate de transfer si evident, din vina celor care au asigurat transportul) produsul era curbat/indoit si facut ferfenita & crapat in totalitate...)) si daca nu ii platesc banii care i se cuvin, ajungem la politie si in salile de judecata! cum trebuie sa procedam, in conditiile in care tin sa mentionez ca bunul meu era in stare perfecta in momentul cand am facut expedierea, pentru a exista o intelegere totusi pentru ambele parti?!

p.s. Vreau doar sa mai adaug ca inca nu am intrat in posesia banilor care mi se cuveneau in urma tranzactionarii produsului...
Ultima modificare: Joi, 30 Iunie 2016
ismikanda, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ionut0999 , utilizator 10:04, 12 Februarie 2018
Nu aveți vreo culpă în acest caz. Ar trebui să faceți o sesizare către Poșta Română.
asa tind si eu sa procedez in urmatoarele ore...insa, respectivul cumparator a preluat coletul zilele trecute si astazi ma anunta ca l a returnat, tot prin posta romana, evident cu ramburs (dupa ce l a tinut in posesia sa cateva ore) ...si solicita valoarea banilor, care pretinde ca i a platit pe bun (bani in posesia carora eu nu am intrat)...in plus, imi trimite diverse amenintari prin mesaje ca vom ajunge la judecata si alte asemenea intimidari, in conditiile in care si eu sunt interesata de repararea prejudiciului, intrucat produsul arata si functiona normal, intreg si perfect impecabil...este indicat sa depun si vreo plangere la politie?!
Ce valoare e in joc ? Am trimis si primi in timp destul de multe colete , chiar si prin posta asa ca am ceva experienta.. In primul rand asteptati sa primiti banii sa fiti sigur ca a platit coletul . Nu de alta dar posta tine vreo 10 zile un colet pana sa-l inapoieze la dumneavoastra in cazul in care destinatarul nu-l ridica. Timp suficient sa respectivul, daca e de rea credinta sa trimita un alt cole cu ziare in el , si pe care prin amenintari telefonice spera sa castige bani necinstiti. Daca banii va vin, daca descrierea produsului era cea reala si daca stiti ca l-ati ambalat corespunzator , sunet-i individului sa faca plangere unde vrea el pt ca nu sunteti magazin iar el sa poata returna in 30 de zile produsul. In plus , e ciudat faptul ca el l-a retrimis imediat ,..si tot prin posta. Eu, de exemplu daca am primit un produs defect, spart, indoit , am facut poze le-am trimis pe mail expeditorului si i-am propus o ,..intelegere. Sau returnarea unei parti din suma platita (daca totus produsul era partial functional), sau inapoierea produsului pe cheltuiala mea si primirea contravalorii ulterior. In nici un caz ,..nu pui produsul in cutie si-l inapoiezi (daca e produsul real in cutie). In plus , daca chiar ar fi fost de returnat i-a spune respectivului sa-l returneze prin curier (costa 25ron,..tot pe anumite situri de vanzari) ,.. si ulterior daca vad ca e acelasi produs ,...sa-i returnez banii.
In cazul acesta - asteptati banii si spuneti-i sa faca unde vrea plangere pt ca produsul trimis de dumneavoastra este conform descrierii din anunt. Faceti oricum o captura a anuntului de pe internet si folosit pe telefon soft de genul Call BLOCKER pt a nu mai fi deranjat(a).
Chiar daca face vreo plangere (ceea ce e putin probabil) , trebuie sa dovedeasca ca produsul in momentul trimiterii prin modalitatea preferata de el era defect sau ca nu corespunde descrierii. Nu prea are nimeni sansa cu o astfel de plangere,...mai ale ca politia are nerezolvate probleme mult mai spinoase,....
Succes.
Obiectul vanzarii este in posesia vanzatorului pana la preluarea de catre cumparator ; daca v-ati luat raspunderea expedierii sunteti raspunzator si de aceasta idiferent daca coletul a fost expediat printr-un porumbel care,lovit de grindina a cazut din zbor ...
Din momentul in care coletul a fost preluat de catre cumparator nu mai e responsabilitatea dvs .
Daca ,in momentul preluarii de la transportator cumparatorul a sesizat starea coletului si a fost intocmit PV atunci putea sa si ramana obiectul in posesia cumparatorului ... de unde credeti ca a stiut de ambalare necorespunzatoare ?
Asa se scot transportatorii(indiferent ca e de stat sau particular) ; la transport ,obiectele fragile -daca s-a spart/crapat si e in totalitate ferfenita inseamna ca e fragil - se ambaleaza in cutii de lemn ... cine mai ambaleaza astazi in cutii de lemn?
Posta Romana va pretinde ambalare necorespunzatoare dar faceti o sesizare cand luati banii .
Bani o sa-i primiti numai ca dureaza pe la 10 zile .
Miroase a inselaciune. Asteptati sa vina banii si apoi pachetul daca cumva vine. Exista sansa sa vina nedesfacut.

Alte discuții în legătură

Inselatorie pe internet elena_crys elena_crys Buna Ziua! De curand mi-am cumparat de pe internet un telefon NOU,dar dupa ce l-am scos din cutie,pe langa faptul ca nu era sigilat,in momentul in care ... (vezi toată discuția)
Drepturile vanzatorului persoana fizica online Malvina_S Malvina_S Buna ziua. Va deranjez cu o problema aparent banala, care insa a luat o intorsatura urata Saptamana trecuta am vandut un produs prin intermediul site-ului Olx. ... (vezi toată discuția)
Neintelegere privind produsul oferit denisa89 denisa89 Am si eu o problema..am postat un anunt pe olx, a sunat cumparatorul,am trimis coletul, toate bune. Problema apare a doua zi dupa ce respectivul ridica coletul ... (vezi toată discuția)