avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Dezvoltatorul, parcul si proprietarii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Dezvoltatorul, parcul si proprietarii

de curand m-am mutat intr-un cartier nou new city rezidential fundeni.drumu dragonu rosu.
cartierul are 5 blocuri si un parculet pentru copii.
25.06.2016 dezvoltatorul care este si presedinte de ansamblu a luat o decizie sa stinga lumina in parc dupa ora 22.asta e ,numai ca intr-o seara a veit pe intuneric insotit de oameni lui *langai lui*vreo 4 la numar si a data afara pe toti aflati in parc la accea ora 22.10.
30 persoane si cam 30 copii..cu carucioare cu tot.
modul sau agresiv a facut ca toti cei aflati acolo in parc sa plecam la casele noastre.
pe motiv ca el. dezvoltatoru are propriul sau parculet.si face ce vrea..
ce putem face??
cu stima un colectiv de vecini destul de suparati..!!!:sorry::sorry::sorry::sorry:
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:34, 1 Iulie 2016
Suparati-suparati, dar mi-a placut titlul topicului - Buna ziua....

In fine, asta este. Intrebari:
1. Daca aveti constituita as. proprietari la nivelul celor 5 blocuri?
2. Faceti diferenta intre dezvoltator si presedintele de ansamblu? Este el ales in AG in functia de presedinte al as. prop. de care dvs. proprietarii?
3. Daca avti costituita as. pro., probabil ca aveti si un com. executiv - s-a decis ceva in legatura cu programul de joaca pentru copii? A fost anuntat, ati luat la cunostinta de acesta?
4. Cand ati achizitionat proprietatea, in contractul de vanzare/cumparare se aminteste ceva in legatura cu acest parc, apropo's de
... sa plecam la casele noastre.pe motiv ca el. dezvoltatoru are propriul sau parculet.si face ce vrea...


Acum sa va zic si eu ceva: vara la ora 22:00 este lumina si se mai racoresc caldurile, zic ca ar mai "merge" ca sa mai zaboviti cu copii in parculeti, insa pana la ce ora? Copii mai trebuie spalati, imbaiati si pusi la somn...
Iarna este o cu totul o alta problema, la ora 17-18 este deja intuneric... Si, energia electrica pentru iluminat, cine o plateste?

Langa blocul meu este construit de un ONG un mic teren de baschet. Ei, acum si la ora 2-3 din noapte se joaca fotbal in draci si nu asa, ci cu strigaturi si injuraturi ca la braul pe opt... Noi cei care mai muncim ziua, ar trebui sa ne odihnim - daca mai putem... Anuntam la 112, vin baietii, ii imprastie, insa nu poti deranja acest serviciu serios in toate zilele. Am apelat si la politia locala care este mai eficienta - a identificat toti "fotbalistii", le-a administrat cate un avertisment, iar la urmatoarea abatere - amenda. Lucrurile s-au mai domolit, dar cartierul nostru este mare, vin alti si alti competitori...

Din acest motiv zic, parcul, locul de joaca pentru copii despre care vorbiti tre' sa aiba un program de functionare, afisat la loc vizibil si atunci toata lumea stie despre ce este vorba, nu o sa mai aveti suparari!

Complexul rezidențial Fundeni este locul unde-ți poți crește o familia și unde faci parte dintr-o comunitate de oameni asemeni ție. Îți oferim toate facilitățile de care tu și familia ta aveți nevoie: cafenea, coafor, spa, cabinet medical, 2 supermarket-uri și dispune de un mijloc de transport gratuit pentru locatari (între orele 06:00- 22:30).

Avem grijă de tine și de familia ta și te ajutăm să faci parte din mica noastră comunitate din complexul Fundeni. Copiii tăi au nevoie de-o copilărie reuşită, într-un mediu prielnic şi într-o comunitate precum complexul rezidenţial Fundeni.

Facilități bloc
parc și loc de joacă pentru copii;


[ link extern ]

In primul rand trebuie clarificate mai multe aspecte:

Este constituita asociatie de proprietari la nivelul ansamblului?
Depindeti de utilitatile furnizate de dezvoltator?
Dezvoltatorul mai are unitati imobiliare nevandute?
Care este statutul parcului si al facilitatilor oferite?
Cine l-a numit presedinte de ansamblu pe dezvoltator?
A existat vreo adunare generala a proprietarilor pentru alegerea acestuia?
Parcul se afla in proprietatea exclusiva a dezvoltatorului?
La momentul ofertei si al achizitionarii apartamentelor v-a fost adus la cunostinta vreun regulament de folosire a facilitatilor oferite (parc, SPA, etc.)?

Dupa clarificarea acestor aspecte se poate pleca la discutii cu dezvoltatorul.

Cum nu cred ca au fost precizate astfel de "amanunte" inainte de plata avansului si incheierea contractului de v/c se pot lua in considerare "amanuntele" de pe site-ul oficial al dezvoltatorului unde nu se precizeaza ingradirea folosirii facilitatilor oferite odata cu vanzarea apartamentelor.

Aveti varianta sesizarii ANPC pentru inselarea cumparatorilor.

Daca aveti utilitati separate de dezvoltator constituiti-va in asociatie de proprietari pe bloc/blocuri.





Nu are nicio legatura existenta de asociatie de proprietari cu accesul in parc
Dezvoltatorul nu are temei legal sa restrictioneze accesul in parc public
Exista afisat conditii de acces=card,program orar functionare parc ?
Ultima modificare: Vineri, 1 Iulie 2016
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condiții ansamblu rezidential? Andra Bozianu Andra Bozianu Buna ziua. As avea si eu nevoie de ajutorul Dvs intr-o problema delicata pentru mine, ca si proprietar intr-un ansamblu rezidential \"de lux\". Am ... (vezi toată discuția)
Legea 61/1991 Cristian2003 Cristian2003 Intrebare: Pot sa stau si sa joc badminton in parcul complexului rezidential dupa ora 22:00 ? Regulamentul spune asa: Este interzis tulburarea linistii ... (vezi toată discuția)
Incalcare sau nu? lege 230/2007 - ansamblu rezidential avocatuser avocatuser Buna ziua, Eu locuiesc in cadrul unui ansamblu rezidential nou ca si varsta. Acest ansamblu are in componenta sa urmatoarele tipuri de ... (vezi toată discuția)