avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu crestere copil

Buna ziua!Sunt in concediul de crestere a copilului,am optat sa stau 2 ani cu cel mic si ar trebui sa incep serviciul cu o luna inainte,ultima luna fiind a tatalui conform legii,adica pe 8 august!As vrea sa stiu,daca se poate,daca s-a schimbat ceva in legislatie care sa ma afecteze acum cu o luna inainte de inceperea serviciului,daca pot sa stau eu cu copilul in luna august, si nu tatal, si in acelasi timp sa beneficiez de indemnizatia corespunzatoare.Ce documente sunt necesare in cazul in care va trebui sa incep serviciul cu o luna mai devreme?Eu nu am reusit sa obtin prea multe informatii de la persoanele autorizate la mine in oras asa ca un raspuns mi-ar fi de mare ajutor!Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:58, 2 Iulie 2016
Nu s-a schimbat legislatia in acest sens. Prin urmare :

- Daca tatal copilului nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de concediu crestere copil, atunci mama va putea beneficia de CCC pana inclusiv in ziua cand copilul implineste varsta de 2 ani.

- Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de concediu crestere copil, indiferent daca solicita sau nu acest drept, atunci durata CCC pentru mama se va diminua cu o luna.
In aceste conditii, mama care se afla in concediu pentru cresterea copilului poate opta pentru concediu fara plata sau, dupa caz, pentru realizarea de venituri supuse impozitului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! sunt in ccc pana in iulie 2021(opțiunea mea sa beneficiez ... Dianageorgiana2019 Dianageorgiana2019 Buna ziua! Sunt in ccc pana in iulie 2021(opțiunea mea sa beneficiez de stimulent,dar fetita implineste 2 ani in 6 sept 2021) si a tocmai am aflat ca sunt ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, momentan sunt in ccc , copilul implineste varsta de ... Maria Andreea Maria Maria Andreea Maria Buna ziua, momentan sunt in CCC , copilul implineste varsta de 2 ani pe 2 martie, cand trebuie sa reîncep activitatea la locul de munca pentru a beneficia de ... (vezi toată discuția)
Demisia dupa ccc Mihaela Anca Dumitru Mihaela Anca Dumitru Sunt in CCC iar pe 4 iulie copilul implineste 2 ani,nu mai pot sa ma intorc la serviciu si trebuie sa demisionez: 1)Cu ce data trebuie scrisa demisia,4 sau 5 ... (vezi toată discuția)