avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Constructie balcon la parter-apartament PRIMA CASA
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Constructie balcon la parter-apartament PRIMA CASA

Buna seara,

In urma cu doi ani am achizitionat un apartament la parterul unui imobil, apartament fara balcon. Ne gandim sa construim unul, in mod legal, insa inainte de a incepe demersurile as avea o intrebare legata de acest aspect:in situatia noastra este posibil acest lucru? Mentionez urmatoarele aspecte:

1.In contractul incheiat cu banca era stipulata o clauza prin care ne era interzis sa instrainam imobilul minimum 5 ani de la achizitie.
2.De asemenea, in calitate de proprietari, trebuia sa fim de acord ca in CF sa fie stipulat faptul ca apartamentul este proprietatea bancii si a Fondului de Garantare (50%-50%), pana la stingerea obligatiilor noastre banesti (peste 240 luni la momentul incheierii contractului).
(Ma gandesc ca aceste conditii sunt impuse de toate bancile)
In situatia de fata, cu un CF de asemenea natura, avem posibilitatea sa facem modificari, in speta sa marim suprafata apartamentului prin atasarea unui balcon?
Oricat am intors pe toate partile contractul de creditare, nu apare nimic clar legat de acest subiect.

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Ionica Porumbel , Consultant in arhivarea documentelor 12:26, 11 Iulie 2020
Trebuie sa inttrebati banca, fiind pana platiti creditul, coproprietar.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Avand in vedere ca este vorba despre executarea unei lucrari care mareste valoarea bunului imobil,este necesar sa solicitati acordul bancii si al fondului de garantare
Multumesc pentru raspunsuri! Asa vom face.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Iulie 2016
dianamonica, utilizator
De fapt primul lucru pe car ar trebui sa-l aflati e daca vi s-ar permite sa modificati structura blocului, ca daca nu totul devine caduc. Iar sansele de vi se permite asta sint aproape nule.
1. banca si fondul nu sunt proprietari, ci detin ipoteca
2. cereti de la primarie un certificat de urbanism; acolo vi se va scrie daca se poate si ce conditii trebuie sa indepliniti pentru obtinerea autorizatiei (printre altele acordul asociatiei de proprietari). S-ar putea sa fie nevoie si de un PUD/PUZ - luati legatura cu un architect.
3. Eu zic ca veti avea nevoie si de acordul bancii/fondului, desi la primarie nu-l vor cere (cititi contractul de imprumut si contractul de ipoteca).

Catre moderatori: editarea automata a ceea ce tastez este o prostie, ar trebui scoasa.

Alte discuții în legătură

Este necesara autorizatie pentru inchidere balcon cu termopan ? proging10 proging10 Buna ziua, Este necesara autorizatie pentru a inchide un balcon cu termopan (pentru sporirea confortului termic) situat la etajul III al unui bloc cu 4 ... (vezi toată discuția)
Balcon construit fara autorizatie Danlucian Danlucian Buna ziua, Sunt în procesul de a achiziționa un apartament la parterul unui bloc, iar fostul proprietar a construit un balcon exact sub balconul de ... (vezi toată discuția)
Prima casa probleme la apartament Dragos893 Dragos893 Buna Ziua, Am achizitionat un apartament prin programul prima casa, la un an dupa ce am cumparat apartamentul au inceput sa apara probleme de structura, ... (vezi toată discuția)