avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Prima Casa Probleme la Apartament
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Prima Casa Probleme la Apartament

Buna Ziua,

Am achizitionat un apartament prin programul prima casa, la un an dupa ce am cumparat apartamentul au inceput sa apara probleme de structura, inundatii, cu instalatia electrica .
Dezvoltatorul mi-a promis ca incearca sa remedieze unele probleme dar problema de structura nu se stie daca se poate remedia. El este de acord sa imi puna la dispozitie un alt apartament in locul celui cu probleme.
Acum ma lovesc de problema cu banca care nu este deacord cu nici un fel de rezolvare spunandu-mi ca nu imi permite legea si ca nu am ce face in acest sens.
Va rog sa imi da-ti un sfat ...sunt disperat !
Cel mai recent răspuns: Gherghina Breniuc , Consilier juridic 16:15, 10 Iulie 2017
Interesul bancii ar trebui sa fie cel de a avea ipotecat un bun imobil in stare corespunzatoare.
Dezvoltatorul va propune un imobil identic ca pret?

nu . va pune la dispozitie un apartament cu o valoare mai mare
In acest caz ar trebui ca dvs ca acoperiti diferenta de pret iar banca sa puna ipoteca pe intregul apartament.
Cam complicata situatia. Ati putea invoca viciile ascunse ale constructiei si sa denuntati contractul de v/c. Asta ar presupune o actiune in instanta, banca si fondul de garantare ar trebui sa va fie parteneri si nu inamici avand in vedere ca imobilul este nesigur din cauze structurale.
Diferenta este substantiala incat sa nu o puteti suporta numerar sau dintr-un credit?
Banuiesc ca parerea bancii ati primit-o verbal din partea unui ofiter de credit. Solicitati un punct de vedere scris.
Diferenta de bani este mare ... avand in vedere ca in momentul cand am cumparat apartamentul pretul pe metru patrat era destul de mic. Nu imi permit sa achit diferenta + toate taxele care sunt implicate in acest proces .
Daca actionez in jutecata dezvoltatorul credeti ca am castig de cauza?
Se considera vici ascunse umezeala din apartament, pereti care se exfoliaza, crapaturi pe pereti, inuntatie la fiecare ploaie mai serioasa ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, pot fi considerate vicii ascunse.
Solicitati dezvoltatorului sa va puna la dispozitie un imobil la un pret echivalent sau la restituirea creditului.

Implicati asiguratorul in problema.

Avand in vedere ca imobilul este achizitionat prin PC si creditorul ar trebui sa se implice. Nu este vina cumparatorului ci a vanzatorului.

ANPC nu poate fi introdus in cauza intrucat este vorba despre un bun imobil caruia i se aplica prevederile noului cod civil.

[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Risc seismic - ma pot indrepta impotriva bancii ? valyvlt valyvlt Buna seara In anul 2011 mai exact in luna martie am cumparat un apartament care m-a costat 130000 prin programul \\"Prima Casa\\". Totul a demers normal ... (vezi toată discuția)
Actionare in judecata dezvoltator pt vicii ascunse in2ition in2ition Buna ziua, Am achizitionat de curand un apartament intr-un complex rezidential construit in 2010. Nu am cumparat de la dezvoltator, ci printr-un fond de ... (vezi toată discuția)
Apartament in bloc nou - dezvoltatorul nu vrea treaca nici o clauza de garantie in contractul de v-c katanel katanel buna ziua, ma aflu in urmatoarea situatie: 1. am dat avansul la un apartement situat la etajul 9/9 al unui bloc nou construit in 2016, apartamentul ... (vezi toată discuția)