avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... risc seismic - ma pot indrepta impotriva bancii ?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

risc seismic - ma pot indrepta impotriva bancii ?

Buna seara

In anul 2011 mai exact in luna martie am cumparat un apartament care m-a costat 130000 prin programul "Prima Casa".
Totul a demers normal pana astazi cand am intrat la subsolul blocului pentru o curatenie ,si acolo surpriza ce sa vad,2 grinzi ce sustin palierele sunt neterminate de la constructia lui din 1983,acele 2 grinzi trebuiau sa fie imbracate in ciment dar aici nu este asa a ramas doar scheletul metalic(cam 15%) din toata lungimea lui,plus ca de la etajul 4 pana la partier este o crapatura minuscula acoperita de vopseaua data.

Intrebarea mea este?

Banca cand a facut evaluarea apartamentului nu a vazut acest lucru al fisurii existente si a subsolului blocului,ca din cate stiu eu inainte de a cumparat (banca)un imobil se face o evaluare unde se specifica ca nu este supus riscului seismic in cazul meu?
Unde ma pot adresa sau ce trebuie sa fac pentru a se face un pic de dreptate ca ne-am saturat de dat banii fara sa se faca o treaba cum trebuie facuta,mai ales ca eu mai am de platit la el inca 28 ani?

Va multumesc si va doresc o seara buna.Astept cat mai repede un raspuns(uri).
Cel mai recent răspuns: valyvlt , utilizator 09:49, 10 Octombrie 2012
Credeti ca banca are vreun interes sa observe asa ceva? Ea vrea banii, d-voastra aveti si imobilul asigurat(prin banca) si atunci? Grija trebuie sa fie numai la d-voastra. Nimeni nu va apara mai bine interesul decat d-voastra.
Pentru problema data incepeti prin reclamatie la Inspectoratul de Stat in Constructii, dupa raspuns impotriva dezvoltatorului si mai apoi banuiesc ca daca va asociati mai multi vecini, in instanta, daca nu se rezolva altfel. Ar trebui sa faceti rost si de Procesul-Verbal de receptie(ca sa vedeti exact cine a semnat pe acolo), un exemplar al trebuie sa se afle la primaria de care apartine blocul.
bine.bine dar eu daca stiam ca are asa ceva eu nu mai luam apartamentul.este bine sa ma duc intai la ei?
Pierdeti timp pretios ca mai apoi sa ajungeti tot la vorbele mele si sa o luati de la inceput. La banii lor...ii miscati foarte greu!
Nu mai poate nimeni sa-mi dea idei???:-/
Domnule, din pacate pentru dumneavoastra, nimeni nu poate raspunde pentru propriile dumneavoastra greseli. Exepertul evaluator a evaluat apartamentul si nu imobilul. Cel mult, agentia imobiliara poate raspunde, daca erau obligati prin contract sa verifice starea imobilului in care ati cumparat apartamentul.
De ce-ar raspunde banca pentru greselile dumneavoastra?
"Trebuiati" ( ca sa ma exprim in stilul dvs. ) sa deschideti ochii bine, cand ati cumparat. Banca nu a facut decat s ava imprumute banii, imobilul l-ati cumparat dvs, pentru dvs.

Alte discuții în legătură

Nerespectare proiect casa- cum sa actionez? sesa224195 sesa224195 Acum 2 ani am cumparat o casa P+1 noua de la un particular. Imediat au inceput sa apara crapaturi si fisuri atit la pereti, cit si in grinzile de rezistenta. ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare fara mentionare de vicii ascunse UserName95 UserName95 Buna ziua, Doresc sa achizitionz un apartament intr-un bloc nefinalizat. Termenul de finalizare este inceputul lui 2022. Am cerut un model de contract si am ... (vezi toată discuția)
Anulare contract de vanzare cumparare apartament pentru vicii ascunse elena71 elena71 Buna ziua, in anul 2011 am cumparat un apartament intr-un bloc din 1969, despre care ulterior am aflat ca se afla pe lista imobilelor cu gr II de risc seismic. ... (vezi toată discuția)