Am achizitionat un apartament prin programul prima casa, la un an dupa ce am cumparat apartamentul au inceput sa apara probleme de structura, inundatii, cu instalatia electrica .
Dezvoltatorul mi-a promis ca incearca sa remedieze unele probleme dar problema de structura nu se stie daca se poate remedia. El este de acord sa imi puna la dispozitie un alt apartament in locul celui cu probleme.
Acum ma lovesc de problema cu banca care nu este deacord cu nici un fel de rezolvare spunandu-mi ca nu imi permite legea si ca nu am ce face in acest sens.
Va rog sa imi da-ti un sfat ...sunt disperat !
Pana la urma ar trebui ca si banca sa fie mult mai interesata de rezolvarea situatiei....la momentul acordarii creditului a cerut expertizarea de catre un evaluator agreat de ea, iar clientul a platit seeviciile respective....prin evaluare, ma gandesc ca acel evaluator autorizat ANEVAR ar fi putut sa se uite si prin hartiile intocmite la momentul receptiei diferitelor faze de constructie, la care ar fi trebuit sa asiste si un reprezentant ISC, ar fi putut sa verifice daca dezvoltatorul a mai dat si alte tepe, etc.....astfel incat banca sa aibe grija de banii imprumutati.....pana la urma FNG nu acopera toata garantia creditului ci doar o parte, asa ca siam banca tb. sa fie in continuare interesata...
Nu inteleg ce inseamna probleme cu structura la un bloc nou ? O problema legata de structura afecteaza intreg blocul nu numai un apartament. In general orice problema legata de structura se poate rezolva. A chemat dezvoltatorul un inginer structurist si a facut o evaluare ? Daca nu, inseamna ca sunt niste probleme, poate de zidarie si nu de structura.
Aveti doua posibilitati :
1. Sa faceti o adresa in scris bancii cu privire la aceasta problema deoarece sunteti obligat. Este pervazut acest lucru in contract, ba chiar mai mult nici dumneavoasta nu aveti voie sa aduceti modificari apartamentului.
2. Daca sunt doar probleme de zidarie asa cum banuiesc, sa va ofere dezvoltatorul un aprtament in care sa va mutati cat timp remediaza pe cheltuiala sa problemele aparute la apartamentul dv. Acesta raspunde conform Legii pe toata durata existentei constructiei.