avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Prima Casa Probleme la Apartament
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Prima Casa Probleme la Apartament

Buna Ziua,

Am achizitionat un apartament prin programul prima casa, la un an dupa ce am cumparat apartamentul au inceput sa apara probleme de structura, inundatii, cu instalatia electrica .
Dezvoltatorul mi-a promis ca incearca sa remedieze unele probleme dar problema de structura nu se stie daca se poate remedia. El este de acord sa imi puna la dispozitie un alt apartament in locul celui cu probleme.
Acum ma lovesc de problema cu banca care nu este deacord cu nici un fel de rezolvare spunandu-mi ca nu imi permite legea si ca nu am ce face in acest sens.
Va rog sa imi da-ti un sfat ...sunt disperat !
Cel mai recent răspuns: Gherghina Breniuc , Consilier juridic 16:15, 10 Iulie 2017
Cum se solicita un punct de vedere in scris de la banca ? Adica sa primesc lamuriri concrete nu cateva randuri in care imi sunt invocate tot felul de legi si/sau ca ei nu sunt in masura sa se implice.( asa cum mi-a fost spus verbal) . cand am fost sa vorbesc cu cei de la banca tot ce spunea ei sub diferite forme era ca nu e treaba lor si sa rezolv problema cu FNG-ul
Ar trebui sa consultati un avocat in privinta modalitatii de abordare a problemei cu dezvoltatorul, banca si fondul.
Daca imobilul nu este stabil dpdv structural atunci fondul de garantare ar putea da o solutie de retragere a garantiei, nu am idee si daca ar face-o, dar nu ar avea motive ptr care sa garanteze imprumutul. Banca ar putea cere o marire a garantiei. Chiar este o solutie complicata daca dezvoltatorul nu repara viciile ascunse.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc pentru informatie
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
din pacate, situatii ca cea expusa aici, vor fi din ce in ce mai multe! Oare cum sunt pregatite bancile si FNG-ul sa le solutioneze! In fond, daca ne gandim bine, cele 2 au gasit imobilul in buna stare atunci cand au acordat creditul. Ce masuri si-au luat ele impotriva VICIILOR ASCUNE? Raspuns: se pare ca niciunul! Si atunci, cu ce e vinovat Cumparatorul? Tare as vrea sa ne raspunda la aceasta intrebare, institutiile statului si, evident, bancile, care nu doresc decat sa aiba cat mai mult profit!!!
Dragos893 a scris:

Buna Ziua,

Am achizitionat un apartament prin programul prima casa, la un an dupa ce am cumparat apartamentul au inceput sa apara probleme de structura, inundatii, cu instalatia electrica .
Dezvoltatorul mi-a promis ca incearca sa remedieze unele probleme dar problema de structura nu se stie daca se poate remedia. El este de acord sa imi puna la dispozitie un alt apartament in locul celui cu probleme.
Acum ma lovesc de problema cu banca care nu este deacord cu nici un fel de rezolvare spunandu-mi ca nu imi permite legea si ca nu am ce face in acest sens.
Va rog sa imi da-ti un sfat ...sunt disperat !

Despre ce dezvoltator e vorba sa stim sa ne ferim cei care suntem in cautare!?

Alte discuții în legătură

Risc seismic - ma pot indrepta impotriva bancii ? valyvlt valyvlt Buna seara In anul 2011 mai exact in luna martie am cumparat un apartament care m-a costat 130000 prin programul \\"Prima Casa\\". Totul a demers normal ... (vezi toată discuția)
Actionare in judecata dezvoltator pt vicii ascunse in2ition in2ition Buna ziua, Am achizitionat de curand un apartament intr-un complex rezidential construit in 2010. Nu am cumparat de la dezvoltator, ci printr-un fond de ... (vezi toată discuția)
Apartament in bloc nou - dezvoltatorul nu vrea treaca nici o clauza de garantie in contractul de v-c katanel katanel buna ziua, ma aflu in urmatoarea situatie: 1. am dat avansul la un apartement situat la etajul 9/9 al unui bloc nou construit in 2016, apartamentul ... (vezi toată discuția)