avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Consilier juridic - cumul de functii post consilier ...
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Consilier juridic - cumul de functii post consilier juridic 1/2 norma

As dori sa cer parerea colegilor de pe forum cu privire la urmatoarea situatie:
- consilier juridic in institutie publica, personal contractual
- in statul de functii al institutiei exista doua posturi de consilier juridic, din care una ocupata si una vacanta
- volumul de munca excede cu mult norma de lucru de 8 ore
- vedeti posibil un cumul de functii pe 1/2 norma din postul vacant, avand in vedere: prevederile art. 35 - Codul Muncii, care statueaza posibilitatea cumuluilui de functii si art. 10 din Lg. 514, care enumera exhaustiv incompatibilitatile, nemetionand si propria profesie, dar si prevederile art. 24 di legea 284/2010 privind salarizarea unitara, care ar putea fi invocat ca piedica?
- in opinia mea, acest ultim articol 24 este de stricta interpretare, ca orice exceptie, referindu-se strict la cele 3 categorii profesionale enumerate si nu la Toate celelalte pozitii bugetare.
Va multumesc anticipat!
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc pentru raspuns.
Din pacate, nu aveti dreptate.
Daca ati lucra in sistemul bugetar, ati sti ca din anul 2009 nu se platesc ore suplimentare, acestea compensandu-se.doar cu timp liber.
Era posibil cumulul de functii, daca nu exista interdictia prevazuta de art. 24 din Legea 284/2010 privind salarizarea unitara a personalulului platit din fonduri publice.
La intrebarea mea adresata in scris, mi s-a specificat de catre Ministerul Muncii, cel indrituit in aceasta categorie de probleme sa interpreteze norma, ca sunt aplicabile strict prevederile art. 24, ca atare cumulul, pentru personalul contractual bugetar este permis DOAR pentru categoriile amintite acolo.
Aviz celor interesati, ca aici nu s-a gasit nimeni sa ma ajute cu o parere decat dupa doua luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumul de funcţii în aceeaşi instituţie publică ? oanaportar oanaportar Bună ziua ! Astăzi s-a discutat la nivel de compartiment Resurse-Umane şi urmează a se da un răspuns cu privire la următoarea problemă: Un ... (vezi toată discuția)
Cumul de functii gluten gluten Cumul de functii in aceeasi unitate , se poate ?In ce conditii? Suntem unitate bugetara . Multumesc. (vezi toată discuția)
Doua contracte de munca Grigore Carmen Grigore Carmen Intrebarea mea pentru dumneavoastra este daca pot avea doua locuri de munca in acelasi timp, respectiv invatatoare si consilier juridic cu statut de personal ... (vezi toată discuția)