avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Executare silita minor abuzat psihic de catre ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Executare silita minor abuzat psihic de catre tatal-creditor

In urma divortului de acum 12 ani (divort pronuntat in 2004 din vina exclusiva a tatalui, dovedindu-se violenta acestuia ), autoritatea parinteasca a fost stabilita in exclusivitate mamei, tatalui stabilindu-i-se un program de vizitare. Pana in 2013, acest program s-a realizat fara discutii si probleme ( din 2 in 2 saptamani, de vineri pana duminica, o saptamana iarna , 2 saptamani vara).Daca cerea procura sa plece in strainatate in vacanta cu minorul in noiembrie sau aprilie , capata.Tatal s-a recasatorit, apoi si eu. Cand copilul a inceput sa creasca,si in familia tatalui au aparut 2 copii din noua casatorie ,copilul a inceput sa se planga de lipsa de atentie din partea tatalui, de neindreptatire din partea lui si a sotiei acestuia, apoi de neglijenta si lovituri. De cand copilul a inceput sa isi revendice respectul din partea celor doi adulti si mai ales iubire din partea tatalui (minorul avea 11ani), relatiile lor s-au inrautatit. Apoi a fost dus cu familia tatalui intr-o vacanta in strainatate si in acel oras a fost pierdut ( a fost lasat singur in port ). A gasit singur drumul spre hotel, dupa indelungi cautari si spaime.La cererea mea de explicatii, tatal mi-a spus ca nu ar fi adevarat, ca l-au lasat singur pentru a-l pedepsi, dar ca a a fost permanent supravegheat din spate,etc... La intoarcerea in Romania, copilul a refuzat sa mai mearga la familia tatalui,acuzandu-l pe acesta de neglijenta, nepasare, lipsa de iubire...
Eu am insistat sa continue sa se duca la tatal sau. Baiatul m-a acuzat ca il fortez , ca nu il sustin, ca sunt vinovata pentru fortarea sa faca ceea ce nu doreste. Am apelat la un psiholog care sa il ajute sa -si depaseasca starea, dar din pacate psihologul nu a reusit sa-l convinga in cele 2-3 sedinte. Copilul a mai mers de vreo 2 ori la tatal sau, intr-una din aceste vizite i-a reprosat tatalui ca actualul meu sot isi da mai mult interes pentru ingrijirea lui, ca se simte mai iubit de acesta decat de el, ca urmare a fost batut de catre tata cu o sticla de 2l de apa , plina, iar cand a venit acasa nu mi-a spus din prima seara, dar am observat vanataile de pe corp marti seara si am discutat cu el abia atunci. Tatal a negat totul, dar copilul era plin de vanatai . Am scos primul certificat medico-legal. La urmatoarea data a programului de vizitare, pentru ca baiatul a refuzat sa plece, tatal l-a luat pe sus, efectiv ca pe un sac de cartofi,pe umar, cu picioarele in sus si cu capul in jos. Copilul a fost tinut in masina cu forta, avea vanatai cu urme de degete pe brate si pe umar, la intoarcerea acasa mi-a spus cum a incercat sa fuga la coborarea din masina catre statia de metrou, iar ulterior a incercat sa fuga din apartamentul tatalui, dar a fost prins la usa palierului,in restul week-end-ului fiind tinut de ceafa cand au iesit cateva minute din casa.Am scos certificate IML. Am vrut sa depun plangere la Politie, dar acestia mi-au spus ca e tardiv faptei, ca s-a intors copilul acasa intreg , bla-bla...si ca mai bine m-as adresa Protectiei Copilului..Tura urmatoare, copilul iarasi a fost luat cu forta, pe sus, in aceeasi maniera brutala,si tinut in casa tot week-end-ul Am depus o cerere la Protectia Copilului -DGASPC S1, pentru a interveni in sensul unei discutii in cabinetul unui psiholog , iar raspunsul a fost ca desi se constata o criza de relatie tata-fiu, nu au personal suficient pentru a se implica. La urmatoarea vizita, dupa 2 ore de incercari ale tatalui venit cu martori sa-l convinga pe copil sa mearga cu el, nereusind, a solicitat Politia ,dar nici in prezenta acesteia , baiatul nu a cedat.
In fatidicul week-end ce a corespuns cu ziua de nastere a copilului, desi acesta i-a spus tatalui ca nu accepta sa mearga la el, iarasi au fost agresiuni cumplite: in plina strada, desi copilul plangea din rasputeri ca nu vrea sa mearga, tatal il tragea tarandu-l pe jos, cu capul de asfalt, apoi cand au intervenit cetatenii aflati pe strada, i-a pus piciorul in piept copilului , ca sa-l tina lipit de asfalt si sa aibe mainile libere sa dea in oamenii ce incercau sa-l scoata pe baiat de acolo, mie mi-a smuls telefonul sa nu anunt 112, mi l-a aruncat de pamant, spargandu-mi-l.Din taxi a coborat sotia lui, incercand sa-i convinga pe cetateni sa nu se bage, ca este tatal copilului si nu au dreptul, ca EI au program de vizitare consfintit de o sentinta judecatoreasca, etc. Copilul plangea si tipa ca nu vrea sa mearga cu ei, ca ii este frica, iar oamenii au incercat sa-l traga din bratele tatalui, care-l strangea si-l impingea inspre usa taxiului.Sotia tatalui i-a muscat mana dreapta a baietelului si tatal i-a trantit portiera peste mana stanga. Intre timp, unii cetateni au apelat ei 112, au aparut 2 masini de politie si o ambulanta. Copilul a fost luat si consultat,era lovit la torace, cap, abdomen, maini, picioare, au decis sa-l duca la Elias pt control EEG si la Gr. Alecsandrescu pentru restul analizelor pediatrice. Tatal a incercat sa urce in ambulanta, numai ca baiatul a inceput sa tipe, speriat de apropierea lui, iar cand paramedicii au intervenit, acesta i-a lovit si pe ei s pe politistii care au reactionat imediat. I-au fost puse catusele la maini. Spitalele au anuntat DGASPC si a 2a zi au venit sa-l vada pe copil, si au decis integrarea sa intr-un program de 3 luni de consiliere psihologica terapeutica considerand ca este,, traumatizat si abuzat fizic si emotional,,.Tatal nu s-a prezentata la solicitarea DGASC la consiliere. A venit o singura data, doar facand scandal.
Am facut plangere penala si un proces de instalare a unui ordin de interdictie. S-a pronuntat tarziu, intr-o luna de zile, timp in care tatal a avut timp sa-mi faca 7 plangeri penale de nerespectare a sentintei judecatoresti, de violenta mea asupra copilului, de instigare a oamenilor impotriva lui, de nerespectarea ordinii si linistii publice , o plangere penala impotriva cetatenilor ce au intervenit,una impotriva politistilor care l-au incatusat-pe motiv de abuz in functie, si o recuzare a evaluarii psihologice a minorului, considerand ca psihologii nu se pot pronunta asupra faptelor, aceasta fiind treaba justitiei.Tot in aceasta perioada am fost urmariti de catre detectivi platiti de tata, am adus pozele in instanta, fotografii facute la scoala, in parcuri de distractie, in propria curte, in biserica, ce-mai, eram toti, eu, copil,sot, fff fotogenici.......
Ordinul de interdictie a fost pe 3 luni. In acest interval am cerut modificarea programului de vizitare, in sensul suspendarii acestuia pentru o perioada de timp, pana cand tatal va efectua consiliere psihologica, ca abia dupa reechilibrarea acestuia sa se reia programul de vizitare.
Tatal a apelat ordinul de interdictie, nu i s-a admis. La expirarea perioadei de 3 luni, a facut prima executare silita. In cabinetul executorului judecatoresc, baiatul i-a cerut sa se explice de ce l-a batut. A negat ca l-a lovit. In acel moment am vazut copilul izbucnind de furie si revolta, tremurand si inrosindu-se, ii zvacnea o vena la tampla si in noaptea urmatoare a facut febra 40 grade. (ulterior, eu am angajat psiholog pentru recuperarea copilului, era socat de reactia tatalui, intrase in depresie, statea tot timpul cu pisica in brate privind in gol sau plangand. Raportul acestui psiholog adus in instanta ce judeca programul de vizitare a fost recuzat de catre tata pe motiv ca nu este deontologic, ceeace nu s-a dovedit, deci nu a putut fi decazut ca proba )......Executorul a mentionat sec in PV ca minorul a refuzat si ca mama nu a adus procura si pasaport pt plecarea in strainatate, asa cum ceruse tatal,cerere neacoperita de vreo specificatie a sentintei.Reprezentantul DGASPC sector 5 (adresa BEJ ) si avocata mea au intampinat dificultati din partea executorului sa participe, pana la urma nu a fost de acord decat cu prezenta asistentului social. In urma acestora , am fost somata la plata executarii , iar DGASPC sector 4 (adresa domiciliu tata) a fost solicitata de catre executor sa intreprinda actiune in instanta , in J4, desi adresa minorului este in sector 1. Ceeace ce s-a intamplat.( Mi-au fost blocate conturile bancare, a fost somat angajatorul pentru poprire din salariu.Acesta nu s-a supus, stiind ca nu este temei legal.)

Instanta din J4 a solicitat audierea minorului inainte de orice termen al procesului, si a respins cererea avocatului de a amana audierea macar dupa termen. La ora 8.00 copilul intra in sala de consiliu, iar la ora 8.30 judecatorul a intrat in sala de judecata si a luat cazul nostru primul, spunand ca desi a audiat ceva copii la viata lui, nici unul nu l-a socat precum acesta, spunand ca este victima unei drame. A trimis cauza in J1.
Aici s-a casat, pe exceptia lipsei procesuale a DGASPC S4.

Intre timp, minorul a mai fost audiat in instanta unde era procesul programului de vizitare, la politie in plangerile tatalui la adresa mea, caci politia a considerat ca este bun de martor sa o scape pe mama....Politistii erau si ei anchetati la Parchet, in plangerea depusa de tata .
Intre timp, plangerea mea la adresa tatalui s-a solutionat in Parchet fara nici o audiere, fara nici o solicitare de probatoriu,si se spunea,,desi sunt intruniti cei 3 factori ai infractiunii de violenta asupra minorului, datorita faptului ca este prima oara cand se intampla si pentru imaginea morala a tatalui, nu se considera necesara continuarea urmaririi penale,,.Am facut plangere impotriva solutiei procurorului, s-a dat in continuare NUP. Am facut cerere in Curtea de Apel, am dus in sfarsit dovezile certificatelor IML, a deciziei de consiliere psihologica a minorului,copii dupa declaratiile martorilor din Ordinul de Protectie, iar in al 4-lea termen se ridica exceptia tardivitatii introducerii actiunii, cum ca nu exista la dosar plicul cu data postei care sa certifice ca actele au fost depuse in termen. Am dus copii dupa confirmarea de primirede la posta, cu data in termenul de depunere si tichetul de cantarire al plicului, degeaba. Domnul judecator mi-a spus ca Sf Pavel a propovaduit iubirea si ca n-ar fi bine sa-mi doresc ca tatal fiului meu sa intre in puscarie.Sentinta a fost pronuntata pe exceptia tardivitatii, irecuzabila.
In procesul programului de vizitare se administrasera toate probele si cand sa se intre pe pronuntare,s-a introdus o cerere reconventionala a intervenientelor-fetitele tatalui, de 2, respectiv 6 ani. Li s-a admis, si s-a luat de la capat.....
in final, dupa inca un an ,s-a pronuntat sentinta pe programul de vizitare , cu inceperea imediata a acestuia, si consilierea tatalui in program de consiliere parentala pentru refacerea relatiei tata-fiu.Executorie. Apelabila.Adica a fost pusa caruta inaintea boilor. Vizitare inainte de consiliere. Am facut ambii apel . Eu sa sa faca intai consiliere psihologica.Tatal cerea acuzarea mea ca alienez copilul si ca pedeapsa incredintarea care el, cu un larg program de vizitare al meu. (2 saptamani-2 saptamani).
Desi sentinta fondului nu se motivase inca, tatal a facut cerere de monitorizare la DGASPC S1 a programului de vizitare. Intre timp, a trimis notificare executoreasca psihologului particular platit de mine , sa intrerupa consilierea copilului, in baza faptului ca el nu isi da acordul.
A venit cu asistent social la usa casei, in ziua de vizitare. Baiatul i-a cerut sa-i explice de ce l-a batut, ca daca intelege motivele , ar putea sa accepte si sa ierte. Tatal a negat ca l-a batut. Copilul a refuzat sa mai discute celelalte subiecte deschise de tata, spunand ca relatia trebuie refacuta de unde s-a rupt, nu incercand sa i se aduca aminte vacante frumoase trecute, cand nu se intamplasera bataile care il dor pe el. Ca doreste sa discute chestiuni esentiale,care le-au afectat relatia, nu prostioare de dinainte cu mult evenimentelor grave. Copilul de 12 ani se dovedea mai matur decat adultul Asistentul social a notat, si la urmatoarea vizita a propus inceperea consilierii psihologice tata-fiu. Am cerut sa fie psihologul din terapia de cu un an inainte, cel ce il consiliase pe abuz emotional .Nu se putea, tatal facuse deja cerere sa nu fie acesta, era deja recuzat.La aceasta unica intrevedere cu al2lea psiholog al DGASPC in prezenta tatalui, copilul a iesit de mai multe ori din camera de consiliere, spunand ca tatal minte, ca refuza sa recunoasca ca l-a lovit, ca el dorea sa-l ierte, dar n-are pe cine, pentru ca este o mare bataie de joc.....Am incercat de 2 ori sa-l reintroduc in cabinet , dar a 3a oara a iesit furios, rosu la fata, si a fugit in cabinetul responsabilului de caz, i-a cerut acestuia o hartie si a scris ca el refuza sa faca consiliere cu un tata mincinos care nu-l respecta.
Tatal ramasese de vorba cu psiholoaga, dar a 2 a zi a recuzat-o, pe motiv ca i-a fost ceruta compliere.
Monitorizarea continua, insa, asa ca tatal venea la usa casei, cu asistentul social, ca sa se consemneze ca minorul nu vrea sa mearga cu el.Baiatul nu era decat iritat de vesnicul refuz al tatalui de a recunoaste ca l-a batut. Suferea, asa ca am cerut eu DGASPC -ului consilierea sa psihologica, individuala. Mi s-a refuzat , caci tatal interzisese acestui al 2lea psiholog accesul la copil prin cerere expresa.
Singura data cand nu a fost prezent un asistent social, tatal l-a impins pe sotul meu, incercand sa intre in casa,sa-l apuce pe copil, iar sotia sa m-a pocnit in ureche, incercand sa -mi ia telefonul in care incercam sa vorbesc cu asistentul social....Baiatul era iarasi socat.
A venit adresa de la J1 privitoare la consilierea parentala, a fost desemnat un al3lea psiholog , cu care DGASPC facuse contract de externalizare a serviciilor, din lipsa de cadre.Consilierea parentala a inceput in septembrie 2015. Aceasta doamna psiholog ,ulterior a fost desemnata sa faca si consilierea minorului ca urmare a monitorizarii esuate. Dupa evaluarea minorului, dansa a decis sa ia lucrurile mai incet, pe masura puterilor copilului. I-a promis baiatului ca nu-l va pune fata in fata cu tatal sau decat cand simte el ca este pregatit. Numai ca promisiunea dansei a sfarsit lamentabil cand tatal s-a infiintat la usa cabinetului la sfarsitul unei sedinte individuale ale copilului, fortand situatia. Dna psiholog a incercat sa-l convinga pe copil ca nu i se poate intampla nimic, ca ea este acolo pentru apararea sa. Daca tatal nu incerca sa deschida usa brusc, poate lucrurile ar fi functionat. Consilierea copilului s-a intrerupt o perioada, de aproximativ o luna, pana cand am convins copilul ca psiholoaga nu-l ,,tradase,,.
In a 19a sedinta de consiliere parentala , tatal a recuzat-o pe doamna psiholog.
Dansa a continuat consilierea minorului ,individual,caci asupra acestui aspect tatal nu se pronuntatse. Cand dansa ajunsese la a12a sedinta cu copilul, a venit interdictia tatalui la adresa dansei in raport cu minorul.Dar fusesera suficiente sedinte cat sa poata intocmi raportul.
Cand l-am vazut, m-am ingrozit: cand inca mai mergea la tatal sau in familie, avusese tendinte de automutilare ca urmare a comportamentelor acelor adulti..

.Copilul propunea variante de reparare a relatiei, spunand ca el nu cere nimic anume, ca tatal sau trebuie sa gaseasca gesturile calde cu care sa-i ajunga la inima, sa-i demonstreze IUBIRE...

Raportul psihologic recomanda sa nu se mai schimbe psihologii pentru un bun echilibru al copilului, recomanda ca tatal sa se consilieze in continuare, recomanda ca reluarea legaturilor sa se faca in ritmul emotional al minorului, fara presiuni psihice , pentru a nu se instala PATOLOGIA........infricosator cuvant .....ii stiti implicatiile????? eu , ca mama, nici nu il pot concepe ......

Tatal a facut inca o cerere de monitorizare, solicitand alta echipa apoi a facut o noua cerere de executare silita. Somatia executorului ne cerea sa ne conformam in interval de 10 zile, perioada ce includea Pastele. In penultima zi a somatiei ne-am prezentat la BEJ, iar dansii au contestat prezenta Protectiei Copilului solicitata de mine. Au spus ca debitorul insista cu inca un termen de executare si va mai urma o somatie. N-a mai venit somatia ....
In schimb, tatal venea cu asistentii sociali si cu toata familia sa , incercand sa-l convinga pe baiat sa mearga cu el. Acesta ii spunea ca nu doreste nimic material de la el, ca isi dorea doar un gest de adevarata iubire, care ar incepe cu pace si liniste.......Ca urmare, tatal a incercat sa intre in apartament,asa zis in baza sentintei, desi aceasta specifica ,, de la domiciliul mamei,,. Asistenta sociala , dupa ce vorbise in particular cu baiatul, ii transmisese tatalui ca aceste gesturi de fortare a mersului lucrurilor nu fac decat sa-l infricoseze pe copil, sa-l readuca in trauma din trecut, si sa strice tot efectul reparator-realizat pana acum. A incercat sa i explice ca nu se reintra in viata celor inspaimantati cu tractorul.
Degeaba... Tatal forta intotdeuna situatiile. Copilul iesea din apartament, cobora scarile de la etaj la parter si incerca sa vorbeasca cu tatal, sa vada ce se schimba in atitudinea sa. Il ruga sa nu mai vina cu sotia lui, de care spune ca-i este groaznic de frica....Degeaba....

Intr-un final, reincep termenele apelului, in Tribunal. Se admit unele probe , printre care rapoartele DGASPC, audierea minorului, martori. Tatal se opune audierii martorului propus de mine,doamna psiholog care a facut evaluarea si consilierea ,contesta raportul si incepe hartuirea dansei la firma cu care avea alt contract.
In termenul de aprobare probatoriu, ca urmare a faptului ca este furios ca instanta nu ii aproba administrarea anumitor inscrisuri,ameninta ca recuza instanta, dar apoi se razgandeste si spune ca nu o mai recuza ( ...desene animate )#-o
Inscrisurile neacceptate solicitau suspendarea procesului si trimiterea acestuia in Curtea Suprema pentru discutarea termenilor juridici ,, domiciliu-resedinta,,...

S-a pronuntat ,in final,Sentinta: suspendarea pe o perioada de 4 luni a programului de vizitare cu gazduire, ramanad ca tatal si fiul sa se intalneasca vinerea , 19.00-21.00, sambata , 11.00-20.00, din 2 in 2 saptamani, in a 2 a si a 4 a saptamana. Dupa 4 luni, de vineri pana duminica, cu gazduire, si reluarea restului dispozitiilor stabilite de prima instanta.

Pe baza a ceeace v-am povestit, va rog sa-mi spuneti: daca minorul iarasi nu va dori sa mearga cu tatal , iar acesta va face o noua executare silita pe noua sentinta, voi ajunge in situatia penalitatilor indiferent ce spune acel raport psihologic intocmit acum 2 luni, sau se va proceda la o noua consiliere,apoi penalitati ??
Tin sa va atrag atentia ca minuta a aparut pe site acum 3 zile, iar copilul nu stie inca nimic, este in tabara, asa ca nu stiu cum va reactiona...

O alta intrebare : mentinerea restului dispozitiilor primei sentinte include inca o data consilierea parentala?
Va multumesc.


Răspunsul la întrebarea Dvs. este DA, veţi ajunge la penalităţi, dacă între timp nu se va declara neconstituţională aplicarea de penalităţi pe ziua de întârziere.
Consilierea parentală s-a făcut deja.
Eu nu înţeleg de ce DGASPC nu a cerut decăderea din drepturile părinteşti a acestui individ şi de ce dvs. aţi cerut doar suspendarea temporară a programului de vizită?
Avem:violenţă fizică direct asupra minorului, violenţă psihică asupra minorului, rele tratamente aplicate minorului, abuz, etc.
De acum înainte, orice se întâmplă, scrieţi plângerea direct la Parchet, o trimiteţi prin Poştă cu confirmare de primire. Dvs. aţi menţionat 2 evenimente cu certificat de la IML, a doua era deja o repetare a infracţiunii, deci Poliţia nu putea motiva că e prima dată.
Dacă aveţi încredinţarea minorului dinainte de 1 oct. 2011, tata nu are dreptul să vă interzică să mergeţi cu copilul la care medic doriţi şi la ce psiholog doriţi.
Dacă, între timp, s-a stabilit autoritate părintească comună, solicitaţi autoritate părintească unică, în baza celor petrecute în ultima perioadă.
Greu de citit cazul dvs dar extrem de complex. Eu cred că trebuie să solicitați ca autoritatea părintească să fie exercitată în mod exclusiv, iar programul de vizitare, după suspendare, să fie drastic diminuat și să se desfășoare doar în prezența celuilalt părinte.
Multumesc pentru sfaturi.
Da, initial dupa divort am avut autoritate parinteasca excusiva. Ulterior, s-a instituit autoritate comuna.
Va fi destul de greu sa deschid in nou proces, in momentul de fata sunt extrem de obosita de termene, si tribunale, cred ca in 2 ani de zile am avut vreo 12 capete de procese....
Doamna, nu aveti voie sa obositi. Este vorba despre copilul dvs. care este suficient de mare pentru a fi ascultat de catre judecator. Asa scapati de specimenul acela care tata sigur nu este. Nu veti ajunge la nimic bun daca renuntati. Poate ii veti umple si buzunarele ca sa nu mai vorbim de traumele copilului. Ar trebui sa fiti din ce in ce mai puternica pentru copilul dvs.
Doamnă, dvs. aţi obosit, văd că domnul nu a obosit şi dacă vreţi, dacă nu, urmează alte procese.Primul va fi pentru pretenţii , pentru aplicarea de penalităţi, apoi, peste 3 luni, urmează aplicarea amenzii, tot prin proces se confirmă. Dacă există sentinţă pentru pensie de intreţinere, poate urmează un proces pentru reducerea aceteia. În plus, şi acest program provizoriu, de 4 luni, trebuie respectat. Poate se prezintă domnul acum la program şi copilul nu e acasă nici vineri, nici sâmbătă, este deja nerespectarea programului de vizită, vă puteţi alege cu plângere penală art.379 Cod penal X-(

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie intretinere ContSters129337 ContSters129337 Buna seara. In urma cu 8 ani am divorțat. S-a stabilit atunci ca pensia alimentara sa fie fixa si raportata la salariul de atunci al tatalui copilului. Tot ... (vezi toată discuția)
Copilul meu creste fara mine ca asa vrea fosta mea sotie, mai pot face ceva? wakeupdolores wakeupdolores Divortat, custodie comuna, copil mic. Programul zice sa-l iau o data la doua weekenduri de sambata pana duminica. Mama nu l-a lasat niciodata cu mine. ... (vezi toată discuția)
Refuz copil sa vina cu tatal uira uira Ce se poate face cand minorul de 7 ani refuza sa plece cu tatal cf programului de vizitare? Asta dupa ce mama l-a invatat ce si cum sa spuna si in conditiile ... (vezi toată discuția)