avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Comision virament din pensie de boala
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Comision virament din pensie de boala

Buna dimineata!
va rog,cine ma poate lamuri ref la situatia:
un din rude este la pensie de boala;legal i s a facut poprire pentru niste restante datorate bancii;
intrebarea este: este normal ca,casa de pensii sa isi opreasca comision luna de luna pentru faptul ca se vireaza din pensie bani catre executor?
care este aceasta lege?
va rog....
Cel mai recent răspuns: qubeec44 , utilizator 09:17, 5 Iulie 2016
Casa de pensii vireaza? Sau casa de pensii vireaza la banca, si banca la executor?
nu stiu filiera,doar ca opreste casa de pensii comision pt operatiune
Verificati la banca extrasul de cont, si vedeti cati bani intra.
In mod normal, nu are de ce sa opreasca casa de pensii comision... banca da, opreste. casa de pensii... nu.
instiintarea casei de pensii scrie:
executor xx rata ...lei
comision CJP cf art 188 lnr 263/2010 rata ....lei
este corect cum percepe casa de pensii comisionul?
intrebarea este: este normal ca,casa de pensii sa isi opreasca comision luna de luna pentru faptul ca se vireaza din pensie bani catre executor?
care este aceasta lege?

si tot dvs raspundeti ptr ca baza legala v-au dat-o cei de la casa de pensii.

cf art 188 lnr 263/2010

E firesc ca daca sunt costuri suplimentare , acestea sa fie platite de debitor.

Alte discuții în legătură

Deblocare conturi la executare silita fanny000 fanny000 Buna ziua,am o proprire pe conturi,conturile sunt blocate suma datorata deja a fost retrasa si inca mai mult pe deasupra .Ce trebuie facut sa mi deblocheze ... (vezi toată discuția)
Abuz executor judecatoresc ayda9988 ayda9988 Buna ziua, Mama mea a dat in judecata fratii in vederea incheirii unei succesiuni, dupa bunicul meu decedat. A obtinut inclusiv cheltuieli de judecata, si ... (vezi toată discuția)
Soția are blocat cardul în care primește alocația copilului..iar banii trebuie să-i ridice direct de la ghișeu.este legal? Balan Manix Balan Manix Bună ziua.Sotiei mele i sa pus proprie pe salariul,fiind executată silit și ia blocat cardul unde se vira salariul plus cardul unde se virează alocația ... (vezi toată discuția)