avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Abuz executor judecatoresc
Discuție deschisă în Executare silită

Abuz executor judecatoresc

Buna ziua,
Mama mea a dat in judecata fratii in vederea incheirii unei succesiuni, dupa bunicul meu decedat. A obtinut inclusiv cheltuieli de judecata, si pentru ca fratii nu au vrut sa le plateasca de buna voie, mama s-a adresat unui executor judecatoresc.
Ideea este ca executorul ii vireaza cand si cand, si doar cand il suna mama sa il mai intrebe ce se intampla, sume mici( si 10 lei, si care ii opreste si banca comision 5 lei). Sora mamei lucreaza, si chiar si in conditiile acestea din luna octombrie 2018, executorul nu i-a mai virat nimic mamei mele. Ce este de facut? Va multumesc pentru raspunsuri!
Ultima modificare: Vineri, 8 Februarie 2019
ayda9988, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 15:36, 8 Februarie 2019
Vorbiti cu el ca sa va lămuriți.
Depinde si ce bani ă luat de la debitori.
Este posibil.sa isi oprească onorariul lui si restul sa va dea dvs.
Ultima modificare: Vineri, 8 Februarie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Eu inteleg ca el are un onorariu, dar totusi, e posibil sa-si opreasca el tot onorariul, iar mamei de 4 luni sa nu-i vireze nimic?
cereti o situatie de plata, un extras de cont (nu cunosc exact denumirea) in care sa vedeti suma achitata de debitori si suma ce va revine dvs.
Cereti sa aflati exact si onorariul executorului...
Poate va ajuta cineva cu explicatia legala a celor de mai sus, cum se cer si in baza carei legi...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comision virament din pensie de boala qubeec44 qubeec44 Buna dimineata! va rog,cine ma poate lamuri ref la situatia: un din rude este la pensie de boala;legal i s a facut poprire pentru niste restante datorate ... (vezi toată discuția)
Deblocare conturi la executare silita fanny000 fanny000 Buna ziua,am o proprire pe conturi,conturile sunt blocate suma datorata deja a fost retrasa si inca mai mult pe deasupra .Ce trebuie facut sa mi deblocheze ... (vezi toată discuția)
Este normal ca banii câștigați într-un proces să fie virați la executorul judecătoresc și la avocatul care m-a reprezentat? Livan Livan Avocata mea mi-a zis ca trebuie sa fac cu dumneaei o procura notariala in care sa scriu ca sunt de acord ca bani sa mii vireze pe card si onorariu care i l-am ... (vezi toată discuția)