avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1067 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Litispendenta
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Litispendenta

Un judecator de la Tribunalul Bucuresti a pronuntat falimentul unei SA. Reprezentantii societatii au depus ordonanta presedintiala prin care au solicitat suspendarea hotararii, dar au facut-o gresit la prima instanta care si-a declinat competenta in favoarea Curtii de Apel. Avocatii societatii deschid un nou dosar, identic, de data aceasta la instanta competenta.

Intrebarea mea e urmatoarea: Curtea de Apel va judeca si va da o decizie in acest nou dosar deschis sau va invoca exceptia de litispendenta? Va multumesc anticipat!
Instanta nu va invoca din oficiu litispendenta, decat daca este sesizata in acest sens cu o cerere din partea partii interesate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se mai poate invoca exceptia necompetentei materiale a instantei dupa solutionarea conflictului de competenta? kinley_68 kinley_68 am deschis actiune in instanta,mai exact la tribunalul Vaslui, tribunalul si-a declinat competenta pentru Curtea de Apel Iasi, Curtea la randu-i si-a declinat ... (vezi toată discuția)
Exceptia necompetentei materiale ContSters42601 ContSters42601 Am avut o plingere in contencios adsministrativ depusa la Tribunalul bucuresti .La primul termen instanta a dat urmatoarea solutie:,,Admite excepţia ... (vezi toată discuția)
Nelamurire privindcompetentanta instantei - speta etta etta Am o problema si nu stiu exact cum sa procedez. Am formulat cerere de chemare in judecata impotriva unui debitor in data de 12.02.2008 in temeiul art.51 ... (vezi toată discuția)