avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1018 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bun dat cadou si apoi reclamat ca furat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bun dat cadou si apoi reclamat ca furat

intrebare:

in cazul in care cineva iti face un cadou, sa luam ca si ex. un telefon si sa presupunem ca il plateste cu cardul si astfel are in extras plata acestui bun, dar acea persoana ti l face cadou, iar tu detii doar un bon fiscal si garantia, dupa care la un scandal merge la politie si te reclama de furt....tu ce poti face ca si "detinator al unui simplu cadou " pe care nu l ai cerut , ci ti s a dat cu titlu de CADOU???
Adica as vrea sa stiu daca exista vreo lege in care tu ca persoana care primesti un cadou esti protejat in vreun fel de persoana care ti-a oferit un cadou, dupa care se razgandeste pe parcurs, il cere inapoi, ba chiar te reclama la politie, acesta detinand chitantele.
Se poate rezolva cu martori? Exista vreo lege?

Interventie moderator: pentru a nu incalca regulamentul de forum, va rog sa evitati scrierea cu majuscule. Multumesc pentru intelegere.
Ultima modificare: Luni, 4 Iulie 2016
Ceausescu Liliana - Birou de Mediator, Mediator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:35, 4 Iulie 2016
trebuie sa existe probe ca l-ati furat, si nu invers. daca exista probe ca l-ati furat, atunci puteti aduce probe in aparare. Bineinteles, daca aveti martori ca vi l-a dat cadou, puteti sa ii propuneti organului judiciar-politie. De asemenea, o plangere nereala, cum spuneti ca ar fi aceasta, se pedepseste penal- inducerea in eroare a organelor judiciare- art 268 cod penal
Ultima modificare: Duminică, 3 Iulie 2016
Marian Bucur, Avocat
dar conform legii...sa ma exprim asa....un bun primit drept cadou (cel care l-a facut are dovezile de plata) cui apartine de drept si de fapt???
Dacă bunul este cadou aparține celui care a primit ADN-ul.
Furt nu poate fi.

Exista însă distincțiile lege în funcție de mai multe împrejurări.
Cadoul in mod normal nu se restituie ca regula generala de baza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lnceperea urmaririi penale ..sorin, ..sorin, Am fost intr-o zi la băute cu un prieten, si dupa ceva timp am aflat ca sunt cercetat penal ca i-am furat telefonul, si sustras 400 de lei din portofel, acest ... (vezi toată discuția)
Acuzat pe nedrept de furtul unui telefon TheodorFaur TheodorFaur Buna Ziua ! Am fost acuzat pe nedrept de furtul unui telefon mobil la scoala. As dori sa stiu ce pot face ca acei care m-au acuzat de la scoala sa fie ... (vezi toată discuția)
Denunt calomnios ContSters287513 ContSters287513 Fostul patron pentru a se razbuna pe mine ca l-am reclamat la ITM si a fost sanctionat mi-a facut plangere penala la politie, si la Primarie, prezentand niste ... (vezi toată discuția)